Lengua y literatura catalana siglo catorce

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,38 KB

 

Gran Turc L'enemic turc de Tirant que ataca l'Imperi grec i posa setge a Constantinoble.
L'ermita Cavaller anglés de nom comte de Varoic, que als 55 anys enganya l'esposa i els servidors fent-los creure que havia mort, quan en realitat s'havia retirat a la vida contemplativa. Alliçona Tirant sobre l'orde de cavalleria.
Cabdill de los cabdillos Alt dignatari de Tremis en que després de rescatar Tirant del naufragi, l'empresona. Més tard li demana ajuda encara que es mantindrà fidel a l'islamisme.
Maradigna Princesa de Tremissen que per amar a Tirant es fa cristiana i acaba casant-se amb el seu segrestador.
Escoriano Rei de la Gran Etiopia poderós i malvat que mata el rei de Tremissen i segrestà la seva filla.
Rei de Sicília Pare de Ricomana, fa els honors corresponents a Tirant i els seus companys i els ajuda a alliberar els assetjats de Rodes.
Duc de Macedònia Capità de l'exèrcit imperial fins l'arribada de Tirant, a qui odiarà i difamarà amb actitud envejosa.
Estefania Filla del Duc de Macedònia, íntima amiga de Carmesina i enamorada de Diafebus amb qui manté un romanç.
Diafebus Company de Tirant en totes les campanyes militars. És el confident de Tirant en el seu amor per Carmesina.
Ricomana Bella princesa siciliana, que vol posar a prova el seu pretenent malgrat Felip.
Agramunt Valent cavaller, cosí de Tirant, nomenat rei de Fesfi desposat, sense esperarlo, amb Plaerdemavida.
Plaerdemavida Donzella de Carmesina, intermediària dels amors entre aquesta i Tirant. Al final es casa amb el senyor Agramunt encara que abans havia filtrejat amb uns altres cavallers.
Hipolit Escuder de Tirant, enginyós i ben plantat, objecte de les fogoses passions de l'Emperadriu, amb qui acabarà casant-se una vegada mort l'emperador.
Carmesina Bella princesa de catorze anys protagonista junt amb Tirant de jocs de paraules, cites clandestines, més enganys i escenes erótiques que acabaren en un matrimoni secret.
Novel·la de cavalleria L'acció se situa en paisatges llunyans i exòtics. Resulten inversemblants. Recreen un temps passat i remot. Hi apareixen dracs, nans, gegants en un ambient de misteri. Els protagonistes tenen una força exageradíssima i sobrehumana.
Novel·la cavalleresca L'acció s'esdevé en terres conegudes i identificades. S'aconsegueixen una aparença de versemblança. Reflecteixen l'ambient de l'època en què s'escriuen. No hi apareixen aquests elements meravellosos. La força i la valentia dels protagonistes entra en la categoria d'allò humà.

Entradas relacionadas: