Neix la gran industria

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,41 KB

 

A partir del 1870 es van produir noves transformacions en l'economia mundial, que es coneixen com a segona revolucio industrial. Es van desenvolupar noves industries, van sorgir altres potències industrials, va aparèixer la gran empresa i es va modificar la forma de producció.

A partir del 1870, es van assajar noves fonts d'energia que, a poc a por van anar substituint el carbó: l'electricitat i el petroli.

en el sector siderurgic es va desencadenar un gran progrés amb la invencio del forn bessemer, va donar a lloc la industria electrica, industria químicaen dos nous mitjans de transport l'automovil 1885 i lavio 1903,  gran bretanya va anar perdent la supremacia industrial.

Els bancs es van cornvertir en lelement clau de leconomia,(prestecs,socis,borses). Societats anònimes en aquestes societats el capital que requereix una empresa es fracciona en unes quantes parts o accions.

nous sistemes de procucció: l'enginyer Taylor va crearelsistema anomentat taylorisme va dividir les operacions de produccio en feines petites.l'empresari henry ford va difondre la produccio en serie(fordisme), a traves d'una cadena de muntatge. Tambe es va produir un proces de concentracio empresarial. van sorgir formes de concentracio: el cartel, el trust i el holding.

Entradas relacionadas: