Rsdgfdg

Clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,96 KB

 
Proces de colonitzacio
A) Exploracio del territorio
: Quan una metropoli volia aconseguir colnies primer de tot havia de fer unes exploracions o expedciions al territorio que volia conquerir , dirigia a societats geografiques que tenien un intere cultural y cientifi intelectual , quan finalitxzaven aquestes expedicions si era un territorio util començara la ocupacio.
B) Ocupacio : Hi havia tres maneres d’oupacio ,una si es feia un pacte entre metropoli y indignes , una altre si els indignes feien resistencia senviaria lexercit de la metropoli i seria una ocupaciorapida y contunden o lastre que no hi haguessin indignes i seria una ocupacio pacifista. Un cop ocupat el territorio que passa a ser colonia , passa haver l’organitzacio que afecta a l’economia , politica y cultura dela metropoli .
C) Organitzacio
Explotacio economica : La colonia s’organitzava per treure el Maxim de recursos del territorio , a traves de la creacio de mines , infraestuctures , plantacions agricoles..
Les colonies de poblacio indigena elseuropeus els explotaran per fer ma dobra barata per tant ells compraben priemres materias barates y venien els productes Industrials molt cars.
Domini politic : A mes de la epxlotacio economica , tamb´´e van dominar politicmaent , van instaurar les seves normes , lleis , cobraben els impostos etc.
Aculturacio: Es el prcoes de imposar la cultura de la colonia ( metropoli ( llengua , costums , tradicions ) als indignes .

Tipus de colonies

Colonies d’explotacio
: Son aquelles en que la majoria son indigenes per unapetita part son els europeus i dominen claramenr
Colonia: territorio on els indignes no tenen cap poder ni poden dir res. La metropoli els tenen dominats tant parlant de recursos com políticamente
Protectorat : Son territoris que els indignes conserven el poder politic ,la metropoli te el poder politic exterior pero poden explotar els seus recursos.
Concessions : Son petits territoris en els quals la metropli lutilitza estratégicamente per fer finalitats comercials .

Colonies de poblament : Son aquellas on la majoria son poblacio europea 
Dominis : Son el que eren autonoms pero dependen de la metropoli
Territoris metropolitans : aquells els quals formaban part de la metropoli 

Entradas relacionadas: