Activitat física recreativa

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,21 KB

 

3.-  NORMES DE COMPORTAMENT A SEGUIR EN LA NATURA.


Ens referim a uns Principis bàsics o normes que cal respectar sempre que estem en la Naturalesa. Sobretot Avui en dia, en que l’excés de població i d’utilització inadequada dels espais Naturals fan perillar la netedat i conservació d’aquestes meravelles que tenim Al Planeta Terra; i que si no ens adonem acabarem destruint.

Alguns dels més Importants són:

 • No cacis o maltractis animals, Plantes o qualsevol altre ésser viu.
 • Segueix els camins i senders quan Vagis a peu o en bicicleta.
 • Renuncia als vehicles amb motor, Erosionen molt el terreny, contaminen l’aire, i perjudiquen acústicament. Cal reflexionar profundament sobre les pràctiques que provoquen un gran Efecte ambiental negatiu. Exemple: els QUADS, COTXES TOT TERRENY, etc.
 • No encenguis foc ni juguis mai amb Res que pugui provocar un incendi.
 • No abandonis ni enterris deixalles. Guarda’ls en una bossa de plàstic i, quan trobis un contenidor adequat, Llença’ls-hi. Cada dia es troben més residus a la natura i suposen un greu Problema ambiental.
 • Respecta les instal·lacions d’ús Públic: refugis de muntanya, àrees de pícnic, senyals i cartells Informadors, etc.
 • 4.-  PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE.

Per norma general, A l’hora de practicar una activitat en la natura has de tenir presents diversos Suggeriments. Fixa-t’hi bé:

 1. Tria i realitza una activitat o un Recorregut d’acord amb el teu nivell. Valora la teva condició física i els Teus coneixements tècnics sobre l’activitat.
 2. Informa’t de les previsions Meteorològiques, ja que pot variar substancialment el funcionament de L’activitat.
 3. Planifica i repassa acuradament tot El material a portar. La seguretat pròpia o del grup vindrà marcada, en Molts casos, per la qualitat i estat del material. A part del material Tècnic, pot incloure moltes coses, com: cantimplora, llanterna, roba pel Fred, protectors solars, impermeable, farmaciola, etc.
 4. Porta sempre roba i calçat adequat a L’activitat que practicaràs. Sempre tenint en compte el fred, calor, sol, Etc, que farà.
 5. Porta sempre un plànol del lloc on Vagis o altres tipus d’informació (guies, Internet, fulletons, apunts o Llibres d’informació turística) que pugui servir per refugiar-te o demanar Ajut si és el cas.
 6. No vagis mai sol. En cas d’accident o Lesió no et podria ajudar ningú. En canvi, practicar amb els teus amics et Permetrà anar acompanyat i passar-t’ho més bé.
 7. Abandonar sempre que s’intueixi un Problema greu i no arriscar-se sense necessitat.
 8. Para esment a les indicacions i Consells dels monitors o guies, si en portes.
 9. Respecta sempre els senyals de Trànsit, els senyals de muntanya, els indicadors d’una estació d’esquí, Les marques de les rutes, etc.
 10. Respecta sempre la natura.

Entradas relacionadas: