Actuación

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,39 KB

 

ACTUACION D'EMERGENCIA: son un conjunt de mesures immediates destinades a recuperar o mantenir les funcions vitals de la persona: circulació i respiració. (reanimació cardiorespiratoria, alliberament de les vies respiratories i l'estroncament d'una hemorragia greu)

LA REANIMACIÓ CARDIORESPIRATORIA: cal assegurar-se que la via respiratoria de la victima estigui oberta, despres cal ventilar-li els pulmons i fer-li el massatge cardiac. L'OBERTURA DE LA VIA AERIA: posa la victima en posicio supi sobre un pla dur, posar el coll en hiperextensió, treure els cossos extranys, neteja la boca i observa si respira. VENTILACIÓ ARTIFICIAL: boca, boca (insuflar uns 700ml d'aire cada 5 seg., boca a nas, ventilació dels infants o nodrissos 20 respiracions per minut. PROBLEMES: lesió de la victima: dilatació gàstrica. Afectació del socorrista: cansanci i mareig. EL MASSATGE CARDIAC: la victima pateix aturada cardiaca. ASPECTES PARTICULARS DEL MASSATGE CARDIAC: massatge cardiac als infants: posar la ma o dod dits sobre l'estern i deprimir uns 3cm i fer 100compressions per minut. Massatge cardiac a nodrissons. Possibles lesions pel massatge cardia: fractures costals o esternals.

ACTUACIÓ D'EMERGENCIA: L'ASFIXIA: és la interrupcio de l'intercanvi de gasos normal entre els pulmons i l'aire exterior. Causes: compressió de la via aeria desde l'exterior, obstrucció de la via aeria, desde l'interior i intoxicació. SUBMERSIÓ O IMMERSIÓ: ocorre quan l'individu cau a l'aigua, no pot mantenir el cap per damunt de la superficie d'aquesta i acaba respirant aigua. Causes: no saber nadar, nedar en aigues desconegudes o salvar alguna persona. HIDROCUCIÓ: és una aturada cardiorespiratoria d'origen nerviós, causada per la diferencia de temperatura entre la pell de la persona i l'aigua en la que entra. Manifestacions: caldfreds i rampes, zumzeig, perdua de consiencia, aturada cardiorespiratoria. ELS GASOS ASFIXIANTS: fum d'incendi, monòxid de carboni i acid suilfhidric.

ACTUACIÓ D'EMERGÈNCIA: L'HEMORRAGIA: es la sortida de sang dels vasos sanguinis quan se'ls trenca la paret Causes: contusions, ferides i fractures. Hemorràgia externa: es una situació cridanera i alarmant Hemorràgia interna: s'acumula entre els teixits, Hemorràgia exterioritzada la sang s'ha abocat a l'interior de l'organisme. HEMORRAGIA AGUDA: es la que es pateix durant minuts o hores. Hemorràgia lleu: es perd menys del 10% del volum sanguini total. Hemorràgia greu: es perd entre el 10 i el 0% del volum sanguini, dolor, pell pàlida i freda, pols dèbil, set i desmai. Hemorràgia molt greu: es perd més del 30% del volum sanguini.

Entradas relacionadas: