Aigües encantades

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,79 KB

 
La Cecília és filla d'una família humil d'un poble petit de muntanya, ella és estudiant i viu a ciutat amb una tieta seva però els estius els passa a casa dels seus pares. Quan és entre ells es troba molt diferent per la manca de cultura i la fe cega en la religió de la majoria de gent del poble. Ella intenta que els seus pares comprenguin la seva postura segons la religió, però ells pensen que hauria de ser com ells i com tot el poble i el fet de ser diferent és una deshonra. Paral·lelament el poble està passant per una sequera que els està destrossant les collites. Un foraster arriba al poble per intentar solucionar el problema de la manca d'aigua, però es troba amb les forces i les creences tradicionals dels vilatants que el vencen. El seu principal recolzament és la Cecília, i quan és obligat a marxar del poble ella decideix marxar amb ell per allunyar-se d'aquell ambient i aconseguir la llibertat que els seus pares l'impedeixen aconseguir.

El teatre és més fàcil de llegir que la novel·la, encara que no hi estic acostumada. L'argument és interessant però es podia arribar més lluny. No m'ha agradat el final perquè acaba malament, amb el triomf de la tradició sobre la cultura. El llenguatge s'adapta bé a la condició de cada personatge, i es reflexa clarament la manera de pensar de cada personatge (amb algunes excepcions). I mostra que equest era un conflicte que es donava en aquella època i que existien els dos bàndols de la història.
M'ha agradat i el recomanaria perquè llegint-lo et fas una idea de com era viure en un poble petit a principi de segle, també perquè qui el llegís es plantegés el debat sobre “la fe o la cultura”, i perquè si és obligatori llegir algun llibre, aquest es fa força curt i no té cap problema per entendre'l.

Entradas relacionadas: