Angel guimera romanticisme

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

 

Edat Contemporània: Revolució Francesa 1789 obre l’ultim gran període historic. Al Segle XIX porodueix dos grans  moviments artístics: El Romanticisme, dominant laprimera meitat del segle i el Realisme, la segona meitat.

Romanticisme: Els artistes romantics reaccionen cntra les normes de l’art classic, asumides per el Renaixement i el Neoclacisisme. Els romantics es proposen revelar la part de l’esser huma mes sbjectiva i irracional, que habia quedat oculta per les rígides normes estètiques i socials.Orígens del romanticisme: Segona meitat del S.XVIII es produeixem im seguit de manifestacions preromantiques.

Angel Guimerà: St, Cruz de Tenerife, les Canàries, el 1845. Als 14 anys va entrar a estudiar als Escolapis de Barcelona. Poeta i dramatirg: El 1877 arribà el seu primer gran èxit. Va ser proclamat el mestre en Gai Saber. La poesia Guimerà s’inscriu dins del corrent  ROMàntic. Coneguts com: “les fulles seques, La sardana de les monges, La santa espina”.Mor a Barcelona l’any 1924 i l’enterrament fou una gran manifestació de dol pupular.. L’obra dramàtica de Guimerà: Feu un intent de recuperar amb el nom de tragedia una forma de teatre culte que tractés amb mes vesemblança, la realitat historica en que s’emmarcaven els conflictes dels personatges. Primera etapa: 1879-1890: la tragèdia ROMàntica, Segona etapa: 1890-1900: El drama ROMàntic de caire realista. Importància del teatre de Guimerà: - Recuperació definitiva del teatre català. – Projecció internacional. – La millor tradició teatral catalana.

Entradas relacionadas: