5

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,38 KB

 
Avantatges e inconvenients
Avantatges:
- No emeten particules contaminants a l'atmosfera i no generen residus directes. S'estima que cada quilowatt hora produit evita l'emissio a l'atmosfera d'1 kg de dioxid de carboni, 7g d'oxids de sofre i 3g d'oxids de nitrogen.
- L'efecte regulador del cabal del riu pot evitar inundacions en cas de crescudes sobtades i també n'assegura un cabal minim en cas de sequera; l'aigua es pot aprofitar per regar o proveir el consum de les poblacions.
Inconvenients:
- Pèrdua de terrenys fèrtils i poblacions que son cobertes per les aigues, amb els conseguents problemes per als seus habitants.
- Alteracio del cabal dels rius i problemes de erosio
- Modificacio de la vegetacio i la fauna de la zona.
- Possible acumulacio de materia organica provocada pels vessaments d'aigues residuals, que deterioren la qualitat de les aigues, i que fins i tot poden arribar a emetre gas metà a l'atmosfera.
- La construccio de grans embassaments pot variar el clima, la qual cosa comporta una greu modificacio de l'ecosistema.
Centrals termoelèctriques convencionals
Les centrals termoelectriques convencionals (o termiques) generen energia electrica a partir de l'energia termica produida per la combustio de carbo, fuel o gas natural.

Transformacions d'energia:
Energia quimica (combustible) - energia termica (Caldera) - Energia cinetica (Vapor) - Energia cinetica de rotacio (turbina) - energia electrica (alternador) - utilitzacio
Components d'una central termoelectrica
Els elements caracteristics d'una central termoelectrica son: el magatzem de combustible, la caldera, les turbines, el condensador, la torre de refrigeracio, la xemeneia, l'equip electric principal i les sales de tractament de l'aigua d'alimentacio.

Entradas relacionadas: