:(

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,42 KB

 
*Característiques del llenguatge humà
* Llenguatge humà à Llenguatge humà: ric i complex sistema de comunicació de les diferents comunitats, constituït per un conjunt de signes i de símbols organitzats segons determinades regles. El llenguatge humà és la característica més singular dels éssers humans. L’aparició del llenguatge va ser tota una revolució i va afavorir el naixement de la cultura. El seu aprenentatge constitueix una formidable estimulació que va significar un salt qualitatiu de l’espècie humana: sense llenguatge no hi hauria humans.
*classificació dels signes à un signe és un objectes o fenomen que informa d’un altre fet. Es poden classificar els signes segons siguin naturals o artificials. Es parla de signe natural, símptoma o indici quan hi ha una relació natural, bé de causa i efecte, bé de contigüitat, entre ell i la informació que dóna.
Els
signes artificials són aquells creats per l’ésser humà per poder representar-se la realitat, operar-hi i comunicar-la; tenen una voluntat comunicativa. Es classifiquen segons el grau de convencionalitat d’aquest vincle. Un signe icònic, senya o icona és una imatge sensorial que remet a una altra cosa recolzant-se en una certa relació de semblança o d’analogia Un símbol substitueix una altra cosa de manera ja totalment convencional. En ell no hi ha cap relació amb el fenomen a que remet.
*funciones del llenguatge : fàticaà contacte ;;; expressivaà sentiments ;;; apel·lativaà resposta ;;; denotativaà informació ;;; poèticaà expressar-se ;;; metal·lingüísticaà utilitzar el llenguatge per fer referència al llenguatge.

Entradas relacionadas: