Articles d'opinió en català

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,98 KB

 

L'entrevista és l'exposició d'una conversa entre una persona que pregunta (entrevistador) i una altra que respon (entrevistada) Genere informatiu. L'esquema típic de pregunta i resposta. Parts: presentació, nucli i tancament.Les preguntes poden ser obertes (llargues) o tancades (si o no).

LA NARRATIVA. La novel·la és una narració de ficció perquè el que s'hi conta és invenció de l'autor, escrit en prosa, contat pel narrador. Cal diferenciar: el tema, la trama, el temps, el narrador, l'espai, l'argument i el tema.

Conector textual: un element que manté una relació d'addició, disjunció, contrast o conseqüència entre dos oracions, conjunts d'oracions o parràgrafs.

La sinonímia: quasi no existeix la sinonímia perfecta. Espill-mirall,granera- escombra.

Els articles d'opinió: els generes d'opinió de la premsa són textos argumentats, discursos en els quals l'autor intenta convèncer el lector, mitjançant raonaments, que el seu punt de vista es el correcte. Larticle d'opinió és un text escrit per un col·laborador del diari, l'autor expressa les seues opinions crítiques o polèmiques sobre un tema D'ACTUALITAT. Van signats.

Els hiperònims. Hiperonim: animals, hiponims: gos-gat, cohiponims.

Entradas relacionadas: