Assaig argumentatiu

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,4 KB

 
TEXT ARGUMENTATIU-pretén aportar raons per tal de defensar una opinió i convèncer els receptors amb un discurs coherent i justificable Característiques:  Dividir-se en: Introducció: presentar el tema que es desenvolupa i intentar captar l'interès del que el llegeix. Desenvolupament: justificar les afirmacions ( acompanyat d'exemples) Conclusió: resumir la idea principal causant impacte als receptors.
DEBAT: establir una confrontació d'opinions sobre un tema amb persones de diferents idees
MODALITAT ORACIONAL- M.DECLARATIVA: emiso dona informació al receptor, informa o declara. Ex: ha arribat l'ana. M.INTERROGATIVA: poen ser: PARCIALAS: NO es potcontestar només amb un si o no, Ex: que menges? TOTALS: es respon amb si o no ex: son les cinc?  També poden ser TOTALS CONFIRMATORIES: Oi, eh, oi que EX: oi que vens amb nosaltres? INTERROG. RETORIQUES : no esperen resposta Ex: quan ho fara be? INTERROG. REITERATIVES: ja te linformacio però lacava EX: que ja has vist la pel·lícula? M. IMPERATIVA- Demana, consella, ordena, suplica EX: calla d'una vegada.
PRONOM
agafa l'estoig--> agafa'l
ASSAIG: Genere en prosa que aborda, d'una manera llliure, sense ser exhaustiu, els problemes més diversos de caire filosofic: històric, polític..
Aporten materials per el coneixement dels pilars fonamentals de la cultura, informen sobre la relació entre els creadors i la societat respectiva i afavoreix el desenvolupament de la literatura. Característiques: autor te una actitud subjectiva , aporta la seva reflxio , temàtica variada, no te estructura fixada, extensió variable, el seu propòsit es ser comunicatiu, reflexiu o didàctic.

BILABIALS- m,p,b
LABIODENTALS- f,v
DENTALS- t, d
ALVEOALS- s,n,l,r
PALATALS-g,ll,
VELARS-k,g
OCLUSIUS-t,k,b
FRICATIUS-s,f,g
AFRICATS-ts,tx
LATERALS-l,ll
VIBRANTS-r


Entradas relacionadas: