Assemblea constituent

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,57 KB

 

¡Escribe tAssemblea Nacional i l’Assemblea Nacional Constituent

Els decrets de L'Assemblea Constituent i la Constitució van significar la fi de l'Antic Règim A França. Però el rei i els privilegiats van voler frenar les reformes.

L'Assemblea Nacional fou constituïda pels representants del Tercer Estat que havien Abandonat els Estats Generals. Tot va sorgir perquè el Tercer Estat va ser Conscient ben aviat que representava gairebé tot França.

El rei va Ordenar tancar la sala de reunions de l'Assemblea Nacional, però els diputats Es van reunir en l'anomenada sala del Joc de la Pilota, on van jurar – Jurament Del Joc de la Pilota - que no es dissoldrien fins que haguessin redactat una Constitució. Per això aleshores l'Assemblea Nacional es va anomenar Assemblea Constituent. El rei no va tenir més remei que acceptar aquesta situació Revolucionària.

L'Assemblea Constituent va eliminar les bases jurídiques de l'Antic Règim A França i va redactar una constitució.

El 4 d'Agost de 1789 L'Assemblea Constituent va aprovar el Decret d'abolició dels drets feudals, que Suprimia el delme, els drets i les justícies senyorials i les restriccions per Raó de naixement per accedir a qualsevol càrrec.  A la pràctica suposava La supressió de l’Antic Règim.

El 26 d'Agost va Redactar la Declaració dels Drets De l'Home i del Ciutadà, en què es reconeixien i es garantien les Llibertats personals, la igualtat davant la llei i el dret a la propietat. Aquests drets suposen el final de l'absolutisme i el triomf de la revolució Liberal.

Després de dos anys De treballs, al Setembre es va promulgar la Constitució de 1791, culminació del procés revolucionari. La Constitució va dissenyar un sistema amb les característiques següents:

·El règim polític era la monarquia parlamentària ( Les funcions del monarca quedaven subjectes  la voluntat del parlament ).

·Es reconeixien la sobirania nacional (el poder el Té el poble) i els drets fonamentals dels ciutadans.

·Divisió de poders: el poder legislatiu estava en Mans de l'Assemblea Legislativa; l'executiu el tenia el rei i el judicial el Controlaven els tribunals.

·L' Assemblea s'escolliria per sufragi censatari: Els votants eren homes i havien de tenir 25 anys o més i posseir una determinada Renda o propietats.

·Descentralització de l'administració: França es va Dividir en 83 departaments i paral·lelament el paper dels ajuntament es va Realçar.u texto aquí!

Entradas relacionadas: