Autors i obres del romanticisme

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,32 KB

 
Francesc Fontanella
A Francesc Fontanella se'l relaciona en canvi amb el culteranisme que practica Luis de Góngora, corrent que fa us de cultismes provinents del llati, d'al·lusions mitologiques o d'hiperbatons violents, entre altres recursos que donen un caracter artificiós al poema.Afrancesat políticament i castellanitzat literariament, es autor d'una col·leccio de sonets i de l'obra teatral Lo desengany

Baró de Mald`a
Rafael d'Amat i de Cortada, bar´o de Malda (Barcelona, 1746-1819), es autor d'una vasta obra en prosa, en seixanta volums, anomenada Calaix de sastre: hi va escriure sobre practicament tot allo que l'envoltava, mes que no pas sobre ell mateix. Hi anava anotant tot allo que veia en els seus viatges, excursions o passejades, a l'entorn de pobles, ciutats, personatges, festes, celebracions,esdeveniments polítics i socials, manera de viure, etc. L'obra, sense pretendre aprofundir en els temes i sense comptar amb un estil especialment acurat, constitueix un document de primera magnitud sobre les formes de vida a la Catalunya de la segona meitat del Segle XVIII.

Joan Ramis i Ramis
Joan Ramis i Ramis es exponent del teatre Neoclàssic menorquí. Per situarlo cal recordar que Menorca estigu´e sota domini angles bona part del Segle XVIII i, per tant, a part de les vicissituds de la resta dl territori catala. Aixo permeté als autors de l'illa rebre directament la influencia europea. Ramis es conegut sobretot per Lucrecia, obra escrita en versos alexandrins, influida pel frances Racine, ambientada a la Roma antiga i que respecta les tres unitats del teatre classic - de lloc, d'acció i de temps -. Quan es restablí la sobirania espanyola a Menorca, Ramis passa a escriure en castella.

Entradas relacionadas: