Avantguardisme

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,25 KB

 
Futurisme: El futurisme proclama una ruptura total amb el passat i la tradició, feia apologia de la guerra, la lluita i la violencia, exaltaven l'esport, la velocitat i el dinamisme, les invencions tècniques, etc. Es va originar a itàlia.
Tècniques literàries: destruccio de la sintaxi, eliminacio de l'adjectiu i adverbi, abolicio de la puntuacio i de les majuscules, us de signes aritmetics, musicals, etc. Paraules amb llibertat.
Cubisme: El cubisme, dividit en dos periodes: l'analitic i el sintetic, demanava la participacio de l'espectador el qual havia reconstruit l'obra. Es va originar a paris.
Tècniques literàries: Aplicacio del collage i del caligrama a la literatura, us de lliferents lletres d'imprenta, desaparicio dels enllaços lògics de la frase.
Dadisme: Moviment mes radical i rebel de les avanguardes. Té una actitud anarquista, l'exaltacio del jo lliure, la negacio constant de la moral tradicional, les bones maneres. Defensava l'espontaïnetat, l'atzar, l'absurd i la bogería.
Tècniques literàries: influències del futurisme i el cubisme, invenció de l'escriptura automatica consisteix amb l'espontainetat total. Es va originar a Zurich.
Surrealisme: El surrealisme va npeixer a conseqüència del dadisme. Es fonamenta en el món dels somnis i en el subconscient. El surrealisme proclamaba un estat de revolta permanent i practicava un gènere de revolució. En el surrealisme s'utilitzaven les drogues. Es va orginar a frança.
Tècniques literàries: Ús de l'escriptura automatica, associaci´p de paraules i imatges, defensa de la distorsió al·lucinatòria o onírica d'objeces, ambients i anàfores, ús de al·literacions i anàfores, expressió mitjançant polaritats definitories de la psicologia humana.
187*156

Entradas relacionadas: