La balada del vell mariner

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,91 KB

 

El mariner

Aquesta cançó és d’autor anònim, a causa dels pobles que cantaven les cançons  y  que ningú va redactar per escrit la cançó en cap document, al cap del temps s’ha anat modificant i no hi ha una versió original.

L’idea principal és l’amor no correspost, també podria ser l’amor vinculat a l’ascens social, l’amor d’una donzella  y un mariner. Narra  la història d’una donzella que, en faltar-li seda per brodar, puja a cercar-la dalt d’una nau i el mariner la segresta i se la emporta mar en dins, enamorat d’ella. Ella es queixa de la seva desgràcia de ser marinera i ell li afirma que es príncep d’Anglaterra i ella serà reina.

La cançó alterna versos de set i quatre síl·labes, te dos moments narratius encapçalats pel vers inicial un, i l’altre per “L a donzella entra a la nau...” completats per dos fragments dialogats entre el mariner i la donzella. És estructurat per una rima consonant de versos majors A,B,C,B. Abunden els paral·lelismes i la alteració perquè es repeteixen molts les paraules per donar major moviment  y ritme.

És una història fantàstica on l’amor es vincula a l’ascens social. Amb un viatge màgic per part del mariner buscant durant set anys a la seva estimada. La figura del mariner destaca per amant i segrestador, molt habitual en aquest tipus de poesies.

Entradas relacionadas: