Bèlgica josep carner comentari de text

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,88 KB

 


Bèlgica(Carner)(llunyania): noucentista. L'escriu durant el seu exili. Anyora Cat. Reflecciona sobre el país que l'acull. Tristesa, troba a faltar la seva terra. Planteja q el país on vol fer-se gran es Cat. Exalta la ciutat.

Costa i Llobera:Lo pi de formentor: El pí s símbol d la pàtria i d perduabilitat (fulla perenne). Maragall: La vaca cega: La sinceritat diu la vritat. Hia paral·lelisme amb la societat burgesa. Oda a Espanya (Visions i cants): molt significativa. Oda a Esp x reclamar 1 canvi dactitud, x la crisi que patia Esp. Esp estava estancada. Hi ha moltes lamentacions. Verdaguer: Los dos campanars(Canigó): El Canigó és símbol de pirineu, i per tant per Verdaguer és símbol de Cat. Vora la mar (Flors de calvari).

4 GGC: (XVIII-XIV):Donen una visió històrica de la Corona d'Aragó./Resalten la figura del rei./Pretén servir d'exemple per futurs monàrques./Tenen valor literari, són molt directes./Són autobiogràfiques i tenen certa part d'objectivitat./Cròniques: Jaume I, Bernat Desclot, Ramón Muntaner, Pere III./La de Ramón Muntaner es la + interessant, pq es l'únic text europeu q narra l'arribada dels catalans a Terra Santa.Alcover: La Balanguera: himne oficial de Mallorca. Recull la idea de perduabilitat de la vida, eternitat. Es vitalista. Aribau: Oda a la pàtria: El poema és un cant d'enyorança de Cat i dexaltació d la llengua catalana. La seva publicació, l'any 1833, en el diari "El Vapor", es considera el punt d'inici de la Renaixença a Catalunya.Carner: Cançoneta incerta (el cor quiet): Noucentista. Contingut molt profund, parla de la incertesa del destí però amb caràcter popular. Estrofa popular.

Entradas relacionadas: