Benissuda Ebre

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,18 KB

 

Roger: En Roger Argañol és un noi que té 15 anys que prové d' una família rica. Viu a Benissuda, al Delta de l'Ebre. La seva família era la propietària de la fàbrica de pinsos i la benzinera.

Elvira: és una noia de cos perfecte, d'una bellesa intensament harmònica, prima i esvelta, però no magra, de membres llargs i fins però no mancats de força, amb un rostre de trets d' impecable regularitat, dominat per uns intensos ulls negres i coronat per aquella cabellera bruna, suaument rinxolada. L'Elvira i en Roger estan enamorats però diuen que no volen cap lligam per ara i prefereixen ser només amics.

Franz: es un home alemany que era aviador. Va venir a les terres de l'Ebre després de la guerra. Era soldat nazi però al anar a viure al poble es va fer llaurador. Te els cabells rossencs esclarissats, el seu estrany accent i el seu inseparable gaito. Seixanta anys entre, vestit amb l' uniforme de la Luft wafe, enquadrat en una esquadrilla de la Legió Còndor com a artiller d' un bombarder Stuka. Era molt amic dels avis de l'Elvira

Alexandra: és una dona energètica, prima com un filferro, amb una força i una energia que els anys havien de fer veritables esforços per fer-li perdre. És l' àvia de l' Elvira. Ella sempre li explicava llegendes i històries del passat.

David: és un turista alemany de França d'Hamburg, és jueu. És un noi, ferm, d' aspecte sa i un posat desimolt que feia que de seguida resultés simpàtic, i no és gens tímid.

2.Per què Franz viu a Catalunya?En Franz viu a Catalunya perquè durant la guerra tripulava com artiller el avió anomenat Stuka. La bateria aèria que hi havia a prop del riu Ebre, justament passava per allí i el van fer caure. Es va poder salvar gràcies a en Josep-Arganyol, l' avi d' en Roger.

3.Digues com es diu el guiri, d'on prové i que busca.El guiri es diu David Tischler. Prové d' Alemanya, concretament d'Hamburg. Buscava el passat de la seva família, volia saber que els havia passat ja que van desaparèixer. Només sabia el nom de la casa que antigament l' anomenaven L'Arbreda o el Bosc, els noms dels familiars i unes cartes que eren de la seva àvia. Va venir d'amagat, sense que ho sabessin els pares.

1.De que tracta la llegenda de la Senyora del Riu que cantusseja l' Alexandra.Es un dels contes preferits de l' àvia Alexandra. Tractava d' una dama fantasmal, del conte que vagava eternament per les ribes de l' Ebre, plorant amb la seva cançó, els seus fills, enduts per una riuada.

3.Explica l'història d'en Franz.En Franz Wigobald havia arribat a l'Ebre fugint dels fantasmes del passat, fugint de les dues guerres en què havia pres part, fugint d' un país desfet cap a un altre que començava a refer-se. Havia estat artiller d'un bombarder Stuka a la Guerra Mundial. Havia estat abatut a la batalla d'Anglaterra. L'havien fet presoner i, acabada la guerra de retorn a Alemanya s'havia adonat per primer cop, que allò mateix era el que ell havia fet a les ciutats dels altres. En Franz era un xicot de barri, inculte i senzill.. Ell havia estat seduït pels avions i sobretot per l'Stuka. Els Stuka havien destruït ciutats senceres. Els seus pilots i artillers eren l' élite dels aviadors de la Luftwafe i molts d'ells no eren realment conscients del que feie.En Franz havia decidit tornar a aquell poblet de la vora de l'Ebre, on un pagès l'havia tret de l'avió en flames i, en comptes de lliurar-lo a les autoritats perquè l'afusellessin, l'havia amagat fins al final de la guerra.

Entradas relacionadas: