Bernat metge

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,66 KB

 
Bernat Metge, que és considerat un dels millors escriptors de prosa en català de tots els temps. Va néixer a Barcelona entre el 1340 i 1346 i va morir el 1413. El seu pare era farmacèutic de lèpoca així que va començar a aprendre sobre la cultura de la salut, però el seu pare va morir el 1359 i la seva mare es va casar amb un funcionari de la Cancelleria Reial, fet que va proporcionar a B. Metge loportunitat de treballar com a notari de la reina Elionor de Sicília. A causa de la seva feina va haver destudiar les llengües descriptura, el català, laragonès i el llatí. B. Metge va tenir una educació lingüística molt bona i el fet de llegir nombrosos clàssics literaris de lèpoca va afavorir el fet que les seves obres tinguessin tan bona qualitat. Finalment va ser empresonat després danys de servei al rei Joan I, acusat de traïció.
Els texts van ser escrits a finals de la baixa Edat Mitjana, quan el corrent humanístic era present i molts monarques el defensaven, B. Metge també.
En general els texts segueixen lintent de tornar a lèpoca de lantiguitat clàssica a on es donava molt més importància al nivell culte de les obres i al seu escepticisme. Però el què fa distingida lobra mestra de B. Metge són tres factors; la modernitat de lobra, savança al seu temps incloent idees progressives al seu temps, el culturalisme constant propi dels humanistes, i al model de prosa, ja que fa servir una sintaxi complexa.
p

Entradas relacionadas: