Biografia de Jaume roig

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,79 KB

 
1.6 l´espill de Jaume roig:
Va morir en valència el 1478. Havia estudiat medicina va exercir carrecs d´importancia. L´autor planteja l´espill com si fòra un sermó per prvenir el homes davant la malignitat de les dones. Aquesta desconfianza que la dona inspira en l´home, relasionat amb el Tepic de la misogínia.
El pesimismo sembla ser la nota dominant en les seues obres, el que tenen de nou es la manera de plaantejar l´adoctrinament moral i del temps que van viure caracteritza als autors. En l´espill, són tinguts en compte en valoració social dels personatges, per damunt del seu llinatge. Aquesta narració desballesta els tòpics de l´univers cavaleresc. El protagonista, no es mou per alts ideals sinó per aspiracions. En els llibres que formen la seua biografia és abandonat per sa mare, aprén a usar es armes al costat d´un bandoler.
Totes les dones que coneix són el negatiu esfereïdor de les angelicals dames del mòn cortesà, conclou amb, la maldad intrínseca del génere femení am dues excepcions: la mare de déu i la pròpia esposa.Altres crítis han dirigit el focus dátenció al conflicto que genera un home, amb un concepte del gènere femení medieval.
Roig escriu la seua única obra el 1460 els seus versos anomenats noves rimades l´ambició estructura de la narració li concediesen un lloc destacat entre les obres del grup. L´espill pot relacionar-se amb composición del S. XIV.

Entradas relacionadas: