Característiques del Modernisme català

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,36 KB

 

Autors i obres:

Víctor català:

Pseudonim de Caterina Albert i Paradís (Solitud, publicada per entregues a la revista Joventut, protagonista: Mila)

Santiago Rusiñol:

Dramaturg poeta novelista, pintor i agitador cultural. Cal relaccionarlo amb Ramón Casas i Picassó, representant de la bohèmia catalana.

Joan Maragall:

És el gran poeta del Modernisme català, Nascut a Barcelona. Va exercir com a advocat un temps fins que es posà a treballar com a periodista. Col·laborador del Diario de Barcelona i de L’avenç, autor d’un bon nombre d’articles i assaigs. El 1903 fou elegit president de l’Ateneu Barcelonés i hi llegí el discurs Elogi de la paraula. El 1904 fou proclamat Mestre en Gai Saber, va publicar una sèrie d’articles força polémics a La veu de Catalunya, crítics amb e paper de la burgesia catalana durant el conflicte. Morí el 1911 a Barcelona. La importància de Joan Maragall se centra en la seva obra poètica, però sense oblidar les idees sobre poesia. Cal destacar la tasca que va fer com a traductor de Goethe o introductor de Friederich Nietzche a la península. Obres: La vaca cega, Cant espiritual, Oda a Espanya L’oda nova a Barcelona. La seva obra poètica està constituïda per cinc llibres: Poesies, Visions i cants, disperses, Enllà i Sequiencies. El compte arnau: vitalisme modernista, el catolicisme conservador i les diferències amb les noves generacions noucentistes.

Joaquim Ruyra; Miquel Costa i Llobera;Joan Alcover; Altres autors: Raimon Casellas, Prudenci Bertrana, Josep Pous i pagès, Ignasi Iglésias, Adrià Gual.

Entradas relacionadas: