Característiques del teatre modernista

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,35 KB

 

EL TEATRE MODERNISTA
Va aparèixer duna manera tardana.
Els modernistes mostraven gran atracció pel teatre, entesa com la manifestació més lliure i anticonvencional de lart total.
El teatre significà una plataforma dexpressió i difusió de les idees per als més joves modestos i fins i tot marginals.
El teatre modernista de final del Segle XIX va canviar el patró del teatre ROMàntic i semirealista.
GRANS TENDÈNCIES:
El drama darrel naturalista, teatre dIbsen, i el teatre simbolista, que pretenia com a models el belga Maeterlinck i litalià DAnnunzio.
EL TEATRE NATURALISTA I REGENERACIONISTA
Es va proposar denunciar les injustícies socials i desvetllar la consciència moral i política. 1r autor estranger Henrik Ibsen
EL TEATRE SIMBOLISTA
Laposta es lestètica dels partidaris de lart per lart, un artista polifacètic per al qual lart no admetia barreres de gènere, ni tan sols de llenguatge expressiu .
Ressaltar Adrià Gual, es va estendre cap a la pedagogia, la seva producció alternà sense manies el que anomenem drama naturalista dambició regeneracionista més aviat tova.


LA NOVEL·LA CAVALLERESCA
LA MATERIA DE BRETANYA
També anomenades romans courtois. Els romans era un gènere cortesà destinat a la lectura que tenia amb compte els ideals cavallerescos i també la participació de la dama a la cort, incorporació de lelement amorós .
Són cavallers errants vinculats a la cort del rei Artús. Cavallers que abandonen la cort, el seu món amenaçat, i inicien un viatge, una aventura, per complir la seva comesa; hauran de superar tot un seguit de proves i vèncer les amenaces abans de retornar victoriosos a la cort i restablir-hi la Pau, hi intervenen elements meravellosos i màgics.
ELS LLIBRES DE CAVALLERIES
Narren aventures dun cavaller errant dotat dun valor i una força exagerats i que venç tota mena denemics i éssers extraordinaris i màgics. Lacció se situa en paratges llunyans i exòtics i en un temps remot. Novel·les de caràcter inversemblant que es reprodueixen en un ambient de fantasia i de somni
NOVEL·LES CAVALLERESQUES
El cavaller és fort i valent, però ho es en una mesura humana, ocorre en un paisatges coneguts i perfectament localitzables, i en un temps pròxim. Són novel·les versemblants, i sinspiren en la vida real de cavallers de lèpoca

Entradas relacionadas: