Catala 1

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,68 KB

 
   CANÇONETA INCERTA : Josep carner (1925)
Rima consonant , octasilabs i tetrasilabs ( ABAB)
sentit literal : incertesa de no saber on porta un cami que no sap on ens porta. Sentit Figurat: aquest cami no sap on ens portara.
Llenguatje Planer.
BÉLGICA: Josep carner (1952)- Home domina la naturalesa.
Presenta un ideal ciutadà tipicament noucentista. quatre estrofes de dotze, tretze, dotze i nou versos,( alexandrins o decasíl.labs), Rima , es va alternant la creuada amb l'encadenada- ABBA CDCD) alternansa constant de rimes masculines i femenines. -NOUCENTISME-
SOL, I DE DOL: J.V foix (1947) - sonet clàssic, dos quartets rima consonant encadenada( ABAB ABAB) i els tercets (CDD CDD)
ES QUAN DORMO QUE HI VEIG CLAR : J.VFoix (1953) Us de art menor, Heptasilabs. repeticions a casa estrofa per donar musicalitat ( poesia popular amb estructura de canso) dialeg entre realitat i irealitat
TOT L'ENYOR DE DEMÀ : Joan salvat papaseit (1921) Tema realista i íntim. La mètrica és força desigual i es combina l’art major i menor, això ens mostra una llibertat a l’hora de composar (futurista): - Absència de rima - No hi ha regularitat d’estrofes - Trencament brusc dels versos, espais en blanc. El tema és la relació entre la vida i la mort i el subtema és el desig de poder viure el futur.
EL CAL.LIGRAMA2: Joan salvat papaseit (1923) Avantguarda: CUBISME amb una mica de futurisme.
Figura del mariner- figura de l'amant

Entradas relacionadas: