Catala 2

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,78 KB

 

ausias march es un poeta valencia del segle XV.poesia innovadora moderna.trenca amb els topics.trenca ma el estil de trobador.dona virtuds i defectes de la dona.sinceritat,real.imatges dures/quotidianes(militar mariner)/mort de les seves dos dones/ cant espiritual estramp.7sinceritat/ castig de deu por de linfern.comparacions hiperbole molt dura.decasilab classic 4+6//octava reial cobla.poesia innovadora/moderna/ un dels millors poetes de la historia catalana.

lirica catalana segle XV valencia la prosperitat en el kamp i el comerç es va traduir en laparicio duna serie deeskriptors de gran nivell literari. en aixo saparta de la lirica trobadoresca el segle XV es el segle dor de la literatura catalana.

joan rois de corella un poeta prerenaixentista (retorn als autors klassics.)abandona temes km la mort  i la moralitat i aborda temes mitologics amorosos i religiosos.lirica rica en imatges. fa k la natura participi dels sentiments dels personatges.misogimiaa. jaume roig naskut a valencia a principis del segle XV va ser un metge de prestigi lobra mes destacada es lespill. tracta la misogimia. novella escrita en vers i el nom de la sev dona sempre o amgava dalguna manera.antecedent de la novela picaresca-la primera va ser el lazarillo de tormes 100 anys faltaven encara.juan fernandis deredia.bilingue catala(serventes) castella (noble) DIGLOSIA.castella es mes important.

picaresca retret social duna societat urbana. anacronisme pasat de moda

Entradas relacionadas: