Catalana lib ro 3 santillana

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,41 KB

 

1.Jacint Verdaguer és el gran poeta de la Renaixença, el creador de la llengua literària moderna i la gran figura del romanticisme català

2. verdaguer va crear un estil propri molt característic que combinava magistralment elements populars i elements cultes.

3. Verdaguer va escriure els dos poemes èpics més importants de la literatura catalana: L'Atlàntida i Canigó. Molts dels seus poemes lírics tenen un caràcter religiós i patriòtic, alguns dels quals s'han convertit en cançons populars pel seu estil popoular i la seva gran sensibilitat.

4.Verdaguer va renovar els gèneres populars (Cançons,rondalles i Llegendes) escrivint-ne noves versions en prosa i vers. 

La Tragèdia Romàntica: Està escrita en vers i té un to solemne. És d'ambientació història però tracta fets excepconals plens de violència i passió, els conflictes se centren a l'interior d'uns personatges singulars. són personatges molt apassionats i idealitzats que es veuen obligats a enfrontar-se a unes forces superiors. Aquest enfrontament desigual sempre acaba en un final tràgic. MAR I CEL

El Drama Romàntic: De caire realista està escrit en prosa i té un to més natural ja que ara l'autor s'aproxima a la llengua col·loquial. Aquests drames estan ambientats en l'època de Guimerà i tracten fets quotidians i més realistes. tot i haver-hi un refons d'injustícia social, el conflicte central sempre gira entorn de la possesió amorosa. Els personatges que hi apareixen són d'aparença més realista però els protagonistes es veuen dominats per grans passions i aquests drames també desemboquen en un final tràgic. TERRA BAIXA  FILLA DEL MAR

1. Àngel Guimerà és el dramaturg més important de la literatura catalana del segle XIX i el més projecció internacional.

2. La majoria de les obres teatrals d'Àngel Guimerà són drames romàntics. La seva obra participa dels dos models del teatre romàntic: La tragèdia romàntica d'ambientació històrica i el drama romàntic de caire realista.

3. Mar i Cel és una tragèdia romàntica escrita en vers que tracta de l'amor impossible entre Saïd, un corsari musulmà, i Blanca, una donzella cristiana, perquè pertanyen a dues cultures i religions oposades.

4. terra Baixa és un drama romàntic de caire realista escrit en prosa que tracta de l'enfrontament entre dos mons, el món (pur) de la terra alta, on Manelic pot mantenir intacta la seva bondat originària, i el món (contaminat) de la terra baixa, on Manelic serà víctima de la tirania, l'engany i la corrupció.  

Entradas relacionadas: