Comentari de text vora la mar jacint verdaguer

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,78 KB

 

Aquest poema, anomenat Vora la mar, va ser escrit el 10 de Gener del 1833 a Caldetes per Jacint Verdaguer, un dels més grans poetes que han donat les lletres catalanes, i el màxim exponent de la Renaixença.

El poema és de l'Època de la Renaixença catalana. Està compost per 10 estrofes de 4 versos decasíl·labs (versos pars) i hexasíl·labs(versos imparells), amb rima consonant encadenat i d'art major, . Al poema de Verdaguer hi podem observar una utilització d'onomatopeies , moltes preguntes retòriques(vers31-32, 35-36, 39-40), i per últim metàfores (en casa estrofa hi ha una metàfora).El poema comença quan s'inicia el dia i dóna detalls de com és el crepuscle. Al vers tretzè el poema canvia de temps i apareix el passat i durant tot el poema es percep que l'autor mostra admiració al paisatge que està contemplant. Passa d'una part exterior a una interior, de la grandària a la petitesa.

El tema del poema és el descobriment per Verdaguer d'un mon amagat que es troba a dins del mar, on hi ha els records i els somnis morts. Verdaguer imagina castells i riquesa, poemes que es converteixen en joguines o petxines, vaixells i illes, que finalment es converteixen en idees que escurcen l’existència.

Entradas relacionadas: