Complement directe fa referencia

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,6 KB

 

capítol 33:

1.El libre Déu ser al despatx.Em sembla que està a la tercera estanteria de mà dreta.  hi ha (hi és)/és/està(s'està).Estar/era.Estava situat(era)/hi havia(hi ha).és/és/està(està posat,és)...2.En Joan és a Londres.Hi estaràs'hi estarà)un mes.és/hi està.és/estarà.és/està/és/estar...3.En Joan estàmalalt.Ell ésuna persona malaltissa.és/està.és/estar/està.és/és/està.és/estava...5.Aquell arròs està al punt:és realment molt bo.Està/és.Estar/estaven/era.Està.Estaven(estan)...6.Lasopa és(està)salada i la carn està poc feta.és(se la veu)/està(és).Estava(era)/hihavia/estava.Estar/era.Hi havia/estava(se sentia).és/estarà.Serà/estarà.Estar.Hi ha(hi és)/és/és/és/estarà.és o era(està o estava)/està(estava).Estàs/està(és,se la veu.és/està llegint.Està/és.Se sent(se'l veu).Se'l veu(està).és/està(se la veu).

capítol 34:

2.Ep! Vosaltres! M'han dit que calleu, que no se sent res.Caigui.Seieu(o us asseieu).Dormia.Adormint.Egreixar-se/aprimar-se.Entrenar-se/m'imagino.Baixar/pujar.Surtir.S'ho va passar/en penso...3.Dius que telefoni a la María?Però si ja li he trucat.Li/al/la(l'escolaritat.L'interessa/l'impressiona.He menjar per esmorzar; per dinar,per berenar,per sopar:

capítol 35:

3. Hem d'anar-hi.Cal que actuïs.Calia que hi fos.Convé que.Calia que ho fessin.Necessitava...4.Devien ser les Déu quan va passar.Crec que es Déu haver tornat boig.Déu tenir son,oi/veritat?. Potser ell ho de tenir.Deus tenir pressa,oi/veritat?.

pronoms:

1.Substitueix cada complement directe pel pronom feble corresponent:

vaig comprar préssecs->en vaig comprar->vaig comprar-ne.Mengeu pa->enmengeu pa->mengeu-ne pa.Vadesar els apunts->els va densar->va densar-los.No poden trobar el document->no el poden trobar->no poden trobar-lo.Renteu la roba->la renteu->renteu-la.Vam beure unes cerveses->en vam beure unes->vam beure-n unes.Agafa les sabates de sota el llit->les agafa->af¡gafa-les.Vau dir un secret a en Miquel->en vau dir un->vau dir-ne un.

2.Tothom en volia tenir.La invitaré a sopar.Pregutem-li-ho.La va obrir amb gran energia.Els va pertànyer aquesta finca.En va escrire una a la professora.No ho volia dir a les filles.L'ha enviat al govern.La va sotmetre a l'assemblea.L'havien de començar a les vuit.Trobeu-me'n menjar on sigui.Ho hem comprovat.Lavaig fer a les teves amigues.Quan vulguis,truca,ls.

3.Ho mirava.En clavava un.Els van col·locar.Elmariner la mirava.La marieta en collia.Els nens les escamparen.El professor ho va explicar.En feia un.El cuiner en çoïa.En Guillametl'obria.Aquells xicots el pintaven.El noi d'en Sebastià n'escrivia.

Entradas relacionadas: