Complicaciones

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,04 KB

 

COMPLICACIONS DE LES FERIDES: locals: lesio de vasos nervis o tendons.. Generals: hemorragia o infeccio

EPISTAXI: es la sortida de sang pel nas. Causes.: cop diecte al nas,gratar-se el nas, mocar-se molty sovint i amb força.

FRACTURES: es el trencament d'un os. Poden ser tancades, no hi ha hagut ferida cutania, oberta: s'ha trencat la pell. TIPUS: fractures simples, comminuta i en tija verda. DETECTAR UNA FRACTURA: antecendents, simptomes. LUXACIONS: ocoorre quan les dues caretes ossies d'una articulacio es desplacen una respecte de l'altre i perden el contacte. Causa: dolor local inflor i hematoma.

LESIONS PER LA CALOR: CREMADES: son traumatismes locals causats per agents fisics o quimics. PROFUNDITAT DE LES CREMADES: 1ERGRAU: afecta a l'epidermis, envermelliment de la pell i dura uns 4 o 5 dies, 2ONGRAU: afecta l'epidermis i la capa superior dl derma causant una butllofa fa mes mal i dura uns 8 o 1 dies. 3ERGRAU destrueix tot el derma i part del teixit subcutani deixant una ulcera , no es gens dolorosa pero al voltant el dolor es intents. TIPUS DE CREMADES SEGONS LA GRAVETAT: CREMADES LLEUS: son les de 1ri2on greu que afecten a menys de 10% del cos. CREMADES GREUS: posen en periill la vida de la persona. MOLTS GREUS

ENRAMPADES ELECTRIQUES: CREMADES ELECTIRQUES en els punts d'entrada i sortida del corrent, solen ser de color gris blanquinos, ESPASMES MUSCULARS: poden arribar a trencar els musculs o els ossos FIBRILACIO VENTRICULAR: amb mort sobtada el trajecte travessa el cor

L'EFECTE GENERAL MÉS LLEU: L'ACALORAMENT: insolacio, en ancians i nens son més susceptibles. MANIFESTACIONS: envelliment de la pell taquicardia i hipotensió TRACTAMENT: lloc fresc i les cames aixecades.

EFECTE GNERAL MÉS GREU: EL COP DE CALOR: és una acumulacio de calor en l'organisme de la persona que no ha pogut dissipar a l'ambient, ocorre quan s'exposa a una combinacio de calor humitat o exercici fisic contionutat. 

Entradas relacionadas: