Context historic Joan fuster

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,28 KB

 

Al començament de la década dels anys 70 la literatura valenciana no atravessava el seu millor moment i la producció era escassa. Lúnic autor que mantenia viva la producció era Joan Fuster, qui destacà per la novel·la Una carencia singular. Però en pocs anys els escriptors joves van començar a progressar i a obrir nous camins a la nostra literatura, fent sorgir dues noves tendències: la novel·la del canvi i la novel·la realista evolucionada.
La novel·la de canvi introduí procediments nous que pretenien introduir al lector dins del text sense que fora necessari que aquest tinguera un argument massa explícit. Lautor més destacat daquest moviment va ser Amadeu Fabregat amb la seua novel·la Falles folles fetes foc, encara que també van ser importants altres novel·les com Ramona Rosbif dIsa Tròlec o Espai dun ritual de Josep -Lluís Seguí.


Pel que fa a la novel·la realista evolucionada es va caracteritzar per lo comprensibles que eren les històries per a un públic normal degut al llenguatge intel·ligible que emprava i la claretat de la seua estructura. Els autors més representatius daquest evolucionat moviment van ser entre altres Carmelina Sánchez Cutillas o Joan F.Mira.
Cap al 1980 diverses causes van propiciar que els narradors valencians tingueren una concepció narrativa més ecléctica gràcies a novel·les com El dia que va morir Marilyn. A aquesta nova década amb la novel·la generacional de Joan F. Mira i la històrica de Josep Lozano va començar un nou període en la novel·la valenciana.

Entradas relacionadas: