Cures especifiques del nadò

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,68 KB

 

REQUISITS PER AL BANY: l’habitació on es farà el bany no ha de tenir corrents d’aire 21-24 ºC per Als nounats i a uns 20-22 ºC per als bebès de més de 6 setmanes. Per banyar-los Cal preparar tots els elements abans de començar, sabó suau especial, esponja Natural d’ús exclusiu, xampú infantil, crema o oli corporal i tovallola. L’aigua ha d’estar tèbia entre 32 i 36 ºC.

PROCEDIMENT PER AL BANY

per ficar el nadó a la banyera, l’hem d’agafar de manera que amb Un braç li aguantem el cap, el clatell i les espatlles, i amb la mà de l’altre El subjectem per les natges. Aquesta mà ha de quedar lliure per poder Rentar-lo. Sempre hem de rentar el nadó de dalt a baix, tirant-li aigua pel cap I per tot el cos, amb l’esponja o les mans. Hem de rentar els cabells cada dia Sense submergir-li el cap a l’aigua, no més de 3-4 minuts.

En acabat hem d’aixecar A poc a poc el nadó pk no tingui vertigen posar-lo de Seguida. Cobrir-li el cap x evitar un refredat. Cal aplicar-li per tot el cos Una crema hidratant infantil amb un massatge suau. Vestir-lo i arreglar-lo. 

pentinat: un cop assecat i vestit cal que pentinem el nadó. Aquesta Acció és prresxindible per mantenir nets els cabells i evitar que aparegui el Que s,anomena crosta làctia. 

El raspall ha de ser de Pels molts fins i cal passar-lo amb suavitat i lleugerament humit per no fer Mal al nadó. Cal evitar l'ús de colonies durant les primeres setmanes.

Cura d'orelles,ulls, nas i boca: per netejar les orelles hem d'utilitzar una tela suau. Una

gasa O una tovalloleta humida per netejar els pavellons exteriors, i la part de Darrere de les orelles mai no hem de furgar l'interior de l'orella amb Bastonets de cotó. 

Els ulls llenganyes i de Dins cap en fora. Cal retirar les restes de mucositat amb una tocalloleta o una Gasa humida. 

La boca vé passar-hi una gasa després de menjar i abana D'anar el llit. Cal procurar no posar-lo a dormir amb el biberó per evitar la Càries del biberó. és important que el nadó Dugui les ungles curtes, usar tisores de punta Roma seguint la línia natural de La ungla. Les ugles dels peus convé tallar-les en línia recta. 

El canvi de bolquers: els primers mesos les deposicions són molt freqüents, cal Netejar-lo i canviar-li els bolquers sovint. I al aixecarse. Quan creis va Disminuint.

La preparació: necessitarem: un Recipient net amb aigua tèbia, una esponja natural o un manyopla d'ús exclusiu O tovalloletes d'un sol ús, bolquers nous i crema protectora.

Posem el nadó a Sobre i li traiem el bolquer brut.

La neteja: netejar molt bé la Zona. 

Nenes: davabt cap enrere De la vagila cap a l'anus.

Nens: des de les cuixes Fins al penis. Convé netejar-los des de la panxa fins a les cuixes. El prepuxi S'ha d'estirar cap enrere amb suavitat. Cal eixugar-li molt bé tota la zona que Hem rentat posant especial atenció en els plecs. Hi Apliquem crema i posar-li el bolquer nou. 

Posar el bolque: Posem el nadó estirat de panxa enlaire dalunt una tovallola, l'aixequem Agafant-lo pels peus i li col·loquem el bolquer obert x sota, procurant que la Part superior quedi a l'altura de la cintura. Deixem anar el nadó aixequem la Part de davant del bolquer i el tanquem. 


Entradas relacionadas: