Daniel serrallonga

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,43 KB

 

A) Explica quina opinió tenen l’Armengol, en Giberga i el narrador sobre en Daniel

Narcís Oller, en la seva obra “La Bogeria” descriu tres maneres de veure el tema de la malaltia mental d’en Daniel Serrallonga.

Des del punt de vista Científic, per en Giberga l’estat mental d’en Daniel Serrallonga no és del tot normal, però no tan sols d’en Daniel, sinó de tota la “família Serrallonga”.

Així doncs en Giberga, com a metge, veu clar que els Serrallonga (en Daniel, les germanes i el pare), són uns malalts del cap.

Des del punt de vista Humorístic, ens trobem a l’Armengol, un personatge que es pren la malaltia d’en Serrallonga amb molt d’humor i brometes. Per l’Armengol, en Daniel és una persona peculiar de qui es pot riure sempre, tot i que al final de la historia acaba adonant-se de la seva malaltia i procura ajudar-lo.

I per acabar, des del punt de vista més Conscient, ens trobem amb el narrador de la història. El narrador tot i que segueix el joc a l’Armengol fent bromes i tal, sempre demostra un punt de preocupació i un sentiment de culpabilitat per riure’s d’en Daniel.

Per ell en Daniel és un dèbil i es sent culpable per gastar-li bromes, i més quan s’entera de la seva malaltia.

B) Explica l’escena final del llibre: fets, conclusió final

Tres mesos després de que en Daniel fos jutjat i tancat al manicomi, finalment va morir.

En l’escena final d’aquesta història que es desenvolupa durant l’enterrament d’en Serrallonga, el narrador ens explica que l’hi van presentar a la Salomé, que la gent anava arribant al lloc de la cerimònia amb cotxe, i que tot d’una, van aparèixer les dues germanes del difunt cridant i anomenant assassina a la Salomé, afirmant que havía enverinat a en Daniel. En aquell moment la Salomé va caure a terra desmaiada mentre que els demés es van començar a esbatussar. Els que volien posar ordre anàven demanant respecte, però ningú no feia cas, fins que va aparèixer la creu parroquial de la comunitat i les germanes d’en Daniel avergonyides del que havien fet van parar i van anar cap al lloc on enterraven el seu germà en Daniel.

Conclusió final= tots estan bojos

Entradas relacionadas: