Un dels 19 poemes del cicle de plena de seny

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,38 KB

 
ausias march va naixer segurament a Valencia. segurament no va eixir mes de gandia on sembla que va menar una vida apassionada entre desafiaments i relacion amoroses. es casa amb isabel martorell hermana de joanot martorell se la cual va enviudar dos anys despres. es torna a casar amb joana de escorna. ausias march va morir a valencia.
tenia fama de poeta oscur: la continua intropeccio fuit de l´analisi dels propis sentiments, la reflexio de caire filosofic o moral. te una decidida opcio linguistica per la llengua propia.
es parla de cinc cicles en les seues obres: 1-cicle plena de seny:els poemes se centreb en la ingratitud de la dema, en les lloances i el diseg i les tortures de l´amador 2-cicle llir entre cards: el poetea parla d´un amor total correspost per la dama. 3-cicle amor, amor : el poeta es dirigeis a l´amor personificat i es dol de la perdua de la seua facultat d´estimar 4- cicles oh folla amor: l´a mor apareix espiritual emb refus de l´amor sensual d´epoques anteriors. 5- tambe troben dos poemes amb senyal del mon darrer be dirigits probablement a la seua segona dona

cants morals : utilizen la tradicio filosofica, aristotil i sant tomas, com a principals punts de partida de la intropeccio que el du a l´analisi dels sentiments.
canta espiritual: e suna llarga oracio on el poeta invoca deu perque l´ayude a vencer lña falta de religiositat.

Entradas relacionadas: