Descargar la bogeria Narcís oller

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,44 KB

 
Editorial
1 text elaborat per l'equip de redacció que expressa l'opinió oficial del diari o revista sobre un fet important del dia.NO va signat
Cartes al director
Són escrits dels directors adreçats a un diari per correu ordinari o electronic.An de ser breus,Va signat!
Articles d'opinió
Elaborats x colaboradors generalment intel·lectuals coneguts o persones rellevants d'un ambit determinat (política,economica,cultural,medicina,esport..)
Critiques
Són articles que informen, interpreten i valoren obres de caràcter culturalo artístic:(llibre,obra de teatre,una exposició una pel·licula..) L'opinió por ser favorable o negativa
Adob,club,tub,esnob,jacob,job,fluid,fred,quid,sud,David,buldog,estrateg,mag,tuareg,xàtiva,xavier,xeringa,xiclet,clixé,flix,guix,desbauxa,rauxa,baixa,peix,calaix,queixa,reixa,coixa..
Narcís oller
Va néixer a Valls el 1846,i hi va morir el 1930.Va estudiar dret a Barcelona,on va exercir de procurador dels tribunals.Se'l considera el novel·lista més destacat del S.Xx.
1. Del 1872 al 1883 es pot considera d'aprenentatge i va estar marcada per la influència del Realisme francès.La papallona(1882)va ser el seu primer èxit.
2. Del 1884 al 1898 va pendre com a model,a més de la novel·la realista,la novel·la naturalista francesa.Obres importants d'aquest període són; L'escanyapobres(1884),Vilaniu(1885),La febre d'or(1892) i La bogeria(1898)
3. A partir del 1900,Oller s'interessà més per la novel·la psicològica presentada amb tècniques modernistes; és el cas de Pilar Prim,obra en què analitza la conducta d'una dona que es troba en una situació límit.

Entradas relacionadas: