Diafebus, personatge del tirant

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,46 KB

 

Teseu: Personatge que pertany a un estament social elevat ja que és el Duc d'Atenes. És bastant autoritari i té un pensament egoïsta, i aquest comportament es veu en els judicis que dicta als enamorats Hèrmia i Lisandre. És un personatge pla, no evoluciona al llarg de l'obra.
Hipólita: És la reina de les Amazones i promesa de Teseu. És somiadora i sensata. Aquest personatge no te massa participació en l'obra, però tot i això, la seva història amb Teseu funciona com a fil conductor de altres històries esmentades en la introducció.
Egeu: És un home de classe social elevada, autoritari i egoïsta ja que no respecta l'amor entre la seva filla Hèrmia i Lisandre.
Hèrmia: És la filla d'Egeu i germana de Hipólita. És una jove innocent que obeeix el que el seu pare li mana, però lluitarà pel seu amor amb Lisandre, encara que sigui d'amagat.
Lisandre: És l'enamorat d'Hèrmia. Jove d'un cert nivell social que mostra la seva valentia enfrontant-se amb l'aristocràcia per l'amor d'Hèrmia.

Demetri: Està enamorat d'Hèrmia, la qual no el correspon. Hi té un compromís matrimonial pactat entre les famílies malgrat contrarrestar amb la voluntat de la noia. És orgullós i rebutja fredament la innocent Helena.


Helena: És insegura però amb molt de carácter i és capaç de tot per aconseguir l'amor de Demetri, fins i tot traïr l'amistat d'Hèrmia. A través del món fantàstic podrem observar com es produieix un canvi en la relació amb Demetri.

Cabdell: És un Artésà teixidor que pertany a la classe mitjana en la seva societat. És un aficionat al teatre i egoïsta ja que vol interpretar tots el papers de l'obra. És infidel a la seva dona de qui no se sent enamorat. És talòs i extrovertit malgrat que la gent es riu d'ell. Cal dir que sorgeixen altres personatges que pertanyen a la classe social popular, molts dels quals són artesans que participen en l'obra de teatre de Píram i Tisbe.

Oberon: És el rei dels esperits nocturns. És envejós respecte Titània (reina de les fades) ja que vol la possessió del patge orfe que Titània cuida.
Titània: És la reina de les fades. En aquest personatge es reflexa molt la mitología (fades del bosc amb poders, etc.). També s'observa la seva ambició. És enamoradissa i llunàtica.
Puck: És un follet del seguici d'Oberó, burleta i interessat, ja que fa allò que li demana Oberon per tal d'aconseguir el seu respecte. És qui enreda la història d'Hèrmia, Lisandre, Helena i Demetri.
Cal dir que apareixen més personatges fugaços com és el seguici de Titània i els follets.


Entradas relacionadas: