Discobol de miro

Clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,27 KB

 

DISCÒBOL

Autor: Miró

Cronologia: 455 a.C. (meitat del s. V)

Tipologia: dempeu

Material: marbre (copia romana) la Original de bronze

Dimensions: 1,55 m

Estil: grec clàssic

Tema: Atleta

Localització: Museu Nacional delle Terme (Roma)

Autor / Biografia

Miró va ser un escultor Molt important en la Grècia clàssica, va treballar en Atenes a l’època de L’esplendor de Pèricles. La major Part de les seves obres van ser fetes de bronze. Destaca per el Naturalisme, Equilibri en les proporcions.

Descripció formal

El cos de l’atleta forma una línea corba (S) i un Arc cosa que ens dóna sensació de moviment i aconseguir aquest moviment ens Dóna rhytmos. Per tal d’aconseguir-lo el que fa l’autor és mostrar L’atleta amb el disc a punt de llençar-lo. L’autor no l’interessava com es Llançava el disc sinó mostrar l’atleta en moviment.

Es perd la frontalitat i la verticalitat.

Miró realitza un bon treball anatòmic: molt Detallat, segueix el cànon de bellesa de Policlet (7 vegades el cap), marca Tots els músculs en tensió.

Els cabells són com rínxols geomètrics que no es Diferencien els uns dels altres, té certa calma inexpressiva al rostre que Contrasta amb el cos tensionat ( el cap i l’expressió conserven trets del Període anterior, l’arcaic). Amb el cos vol aconseguir copsar el moviment Precisament per distingir-se de l’època arcaica.

Afegir també que en l’original de bronze no calia El suport en que es recolzava la figura que si que és necessari en el de bronze A causa del pes del material.

Tema

Representació d’un atleta en el mateix moment en el que va a llançar el disc. Questa escultura dóna importància als jocs Olímpics i també a l’aspecte físic.

Entradas relacionadas: