Edu cacio fisica

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,65 KB

 
La velocita es la qualitat físia que ens permet efectuar una rasposta motriz a un estimul en el manor temps posible. Velocitat de reaccio es la capacitat d-efectuar una rasposta motriu a un estimulen el menor temps posible . aquesta la podem dividir en temps de de reacció per-motriu ; es el temps que hi ha entre la recepcio d-un estimul i la rebuda de l-ordre de contraccio del muscul corresponent .la transmissio de l-ordre es fa atraves del sistema nervios . aquest ve condicionant per l-accio de estimul:estimul simple : es a dir un sol estimul per una sola desposta . un exemple podria ser una sortida de 100 metres llisos quan sens el tret de sortida , ja saps que has de sortir.
Estimul discriminatiu :el subjecte de triar , segons els tipus d estimul, entre varies possibilitats de desposta els tipus dorgan que rbi lestimul ; per exemple ,la transmisio activa es mes rapida que la visual. El n de receptors , a major numero menor es el temps de reaccio. Temps de reaccio motritiu ; es el moviment en que les fibres musculars rel’ordre de contraures , a traves de sistema nervios. Velocitat de desplaçament es la capacitat de recorre una distancia curta en el menor temps posible factors deteminats renuencia i longitud de les passes la major velocitat del millors corredors es deu a lallargament de les passes (amplitud de gambada) la força dels musculs exetriors de les cames i el tronc l’edat i sexe ; l’evolucio dels nois aumenta en periodes de 11 a 13 i de 15 a 18 anys.


Levolucio de les noies es una etapa mes enarquica entre els 11 a 13 anys aumenta , des pres baixa (14/15) a continuacio millota per establizar sobre els 17/18 anys.
Velocitat de movimento gestual . es la capacitat de realitzar un moviment sgmentari o global en el menor temps posible.
Factors determinants el nivell dautomatitzacio de moviment segons la seva localitzacio i orientacio especial per exemple moviment del braños endavant es mes rapida que ap enrere . segons el membre utilitzat elel brañ es mes rapad que la cama
Edad aumenta considrablement entre el 8/12 anys . factor biomecanics. La velocitat gestual varia segons la longitudde brañ de potencia , segons el brñ de resistencia i segons el domini de la tecnica.
La flexibilitat qualitat fisica que ens permet realitzarun movimentamb la maxima amplitud articular possible flexibilitat dinamica quan es realitza un moviment i importan dunao diverses parts del cos . exemple salt d’alçada en l’atletisme. Flexibilitat estatica quanl’objectiu es adoptar una postura determinada i mantenerla un temps sense que es produeixin moviments apreciables. Exemple fer un espagat en gimnastica esportiva.
Elements constituients de la flexibilitat per millorar la nostre flexibilitat hem de tenir en compte dos elements - la mobilitat articular - l’allargament . compsta per elements dinamics com son ; els musculs i el tendons
De que tepen la fexibilitat factors que depenen del propi subjecte: segonsherencia genetica i l’edat i el sexe altres factors estirament . tipus d-activitats hora del dia temperatura exterior

Entradas relacionadas: