Eines Edat Moderna

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,72 KB

 

Edat Antiga: ( Des dels temps prehistorics fins a la caiguda de limeri Roma ) Home profundament religiós i molt imaginatiu. S'explica el món i els fènomens que l'envolten a partir de la creença en una divinitat q a fet possible la vida q dirigeix el destí dels éssers humans. ( Bíblia: Conjunt de llibres q segeixen les religions jueva i cristioana. Cristians: Antic Testament i Nou Testament. )  

Edat Mitjana: ( Del segle V al XV ) Reclou en les tenebres de castells i monestirs. Després de l'esfondrament de limperi ROMà, les guerres eren freqüents, per aixó van construir castells medievals, on vivien els nobles. El poble estava en lentorn dels castells i monestirs, treballava les terres dels nobles i vivian atemorits per Déu. ( Mil i una Nits: Recull de contes més importants de la literatura àrab, formats per relats orals que procedeixen d'una extensa geografía. )

Edat Moderna: ( Del Segle XV al XVIII ) el poble ja no viu nomes per els monestirs, i s'esta més a la ciutat. S'aconsegeix el comerç i explorar noves terres. Volen coneixer el món i fan invents importants com la impremta. Recoperen els classics de l'antiguitat grecollatina. ( Jonathan Swift: ( 1667-1745 ) Escriptor Irlandés que edita : En els viatges de Gulliver. )

Edat Contamporania: [[1/ XIX]] Neix amb la Revolucío Francesa. Es confia amb el progés i es valoren els avenços tècnics i científics. La industrialització fa néixer una nova classe social, el proletariat. Al principi domina Europa en romanticisme. Els Romantics lluiten per la llibertat de la vida. El Realisme es la tendencia literaria que s'imposa a la meitat del Segle XIX. Fan un retrat de la societat de la seva època en tots els aspectes. ( Narcís Oller ( 1846-1930) l'altre catala ) [[2/XX]] Monoleg interior es un punt de vista narratiu que consisteix a expressar en primera persona els pensaments i sencacions. Durant el Segle XX akesta tecnica s'utilitza molt. ( Marçè Rodoreda ( 1909-1983 ) escriptora catalana) ( Quim Monzó: ( 1952 ) Contista i novel·lista, a traves de la seva producció, fa un retrat de la societat i del pensament dels nostres dies.

Entradas relacionadas: