Eladi amb una minyona

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,44 KB

 

Capítol I: en aquest capítol parla de que la Teresa, va a visitar al notari Riera ala seva oficina. El notari fa com si no la recordes. La finalitat d’aquella visita era que la Teresa no volia vendre la finca al Quim al millor amic den Valldaura. Finalment no va ser venuda aquella finca.Capítol II: en tot aquest capítol parla de la descripció del carré, del temps i de la natura. I principalment parla dels sentiments que te el notaria en vers ala Teresa.Capítol III: el protagonista d’aquest capítol es el professor Rodes, professor de piano. Ens fa referència també d’una carta molt important que es de Granados supostament el millor amic del Rodes. Ens enfoquen la noticia de la mort del Granados, que va morir ajudant ala seva dona no ofegar-se al mar, i l’altre noticia es el retrat de la mare de la Sofía, que la Teresa al veure guarda immediatament el retrat perquè la reconegut. Finalment el professor es va queixar ala Teresa de que els seus nebots son uns dimonis i que no volen estudiar res.

Capítol 4. Eladi amb la minyona :L’Eladi arriba a casa de la Filo, on hi tenia una habitació llogada per ell. Venen a casa de la Filo uns compradors. El senyor Eladi coneix a la minyona de la casa. L’Eladi comença a donar-li petons a la minyona mentre que ella li diu que ella no ha vingut a casa de la Filo per aixo. Davant la reacció de la minyona, Eladi li dona uns bitllets i la minyona marxa.Capítol 5. Les arracades d’Armanda.: L’Armanda ja no podra fer la seva tasca de cuinera per una lesió i sera l’encarregada de vigilar a totes les minyones de la casa i de pagar-li. L’Armanda s’encarregaria llavors de fer-li companyia dia a dia a la Teresa. Armanda esta molt contenta amb les arracades que li va regalar l’Eladi pero te greus problemes per dur-la a l’orella per uns problemes amb el forat. L’Armanda va decidir anar al joier a arreclar-les.Capítol 6. Eulalia i Quim Bergada.L’Eulalia enyora el seu marit i la seva casa de París. En Quim va tornar i van anar a dinar junts. L’Eulalia troba a faltar molt a Rafael Bergada. Durant tot el capítol, Eulalia va recordant mitjançant Quim Bergada, a Rafael. Finalment, Teresa la intenta animar ja que veu a l’Eulalia molt deprimida.

Capítol X La María el Ramón que estan AMB els seus amics,van a la platja,alla es fiken tots al aigua i la María i el marius Balsereny juguen fora,fan dos M a la sorra,en Ramón està gèlos d’en Marius i te un somni on el Jaume mort i ple de pus com si fos en Marius surt de l’estany i s’apropa a la María.En Ramón casi s’ofega a l’aigua y el treuen d’alla ,mentres tots neden ell i la María es queden a la sorra,aquesta pasa per sobre les dues Ms y en Ramón després les borra,al arrivar a la casa reven una carta del seu pare dient que està malalt i que vol que els seus fills tornin a casa.Capítol XI Una vegada a casa el pare li diu al Ramón que la María és germana de sang,ell va a buscarla i aquesta no li obre la porta,puja a la telada i torna a baixar i veu la porta oberta pero sense la María,paga la seva rabia amb les nines,etc i es fa un tall a la mà,arranca el cap a una figura i s’en va de la casa,és de nit i queda insconcient per culpa dels cops amb les branques,finalmente recupera el sentit mira el balcó de la María,no hi ha ningú i s’en va a casa d’una amiga d’estudis,la Marina,a casa seva es troba amb la seva filla,k es diu com la mare.Capítol XII La María volia buscar en Ramón abants de que el seu pare parles AMB ell,quan en Ramón pujà a la habitació de la María,aquesta no el va contestar,el va sentir com va pujar a la taulada i com es va anar de la casa,per la nit va escoltarlo i el va veure per la siniestra abants de que s’enanes. Recorda el seus primers petons.


Entradas relacionadas: