Estimada marta

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,55 KB

 

ESTIMADA MARTA.

Expressió d'un somni, la manifestació del desig eròtic. Imagina una historia que té com a protagonista ell mateix i una noia. Marta.

Recull amb èmfasi la passió dels amants, l'embruix al que està sotmès el poeta.

Poema en el que es recreen el desigs d'estar junts, de dur a terme els seus somnis. Fa referència també al desig de portar a terme una relació sexual. El seu amor és pur i carregat d'energia, capaç de fer transformacions.

IV. El poeta és seduït per la noia, el plaer és compartit ja que la relació amorosa la desitgen els dos amb la mateixa intensitat.

V. Parla d'una experiència present, el desig de tots dos de consumar el seu amor.

VI. La passió dels amants ha augmentat, ja no parla d'embruix, ara parla d'esclat que l'empeny cap a ella, és a dir, les ganes intenses de poder fer l'amor amb ella i comencen a tocar-se, a conèixer els seus cossos.

VII. El desig compartit d'una relació sexual és consumada en aquest poema, en el que els amants es deixen emportar però l'amor. Els amants han arribat al clímax, la unió de dos desitjo en un sol. La dona acull l'home que entra en ella tendrament.

VIII. El desig ha donat els seus fruits i aquest és un poema sobre la plenitud ja aconseguida. Desig de satisfacció.

IX. En aquest poema hi ha la voluntat de preservar la felicitat aconseguida, anuncia l'inici d'un nou acte d'amor

X. Parla el poeta de les coses que ell coneix de Marta a l'intimidat, els sorolls, les coses que li agraden, sent que necessita consumar una altra vegada, necessita tornar a sentir que són un.

XI. Demana a Marta que, en aquest nou acte li condueixi per tal d'aconseguir més plaer. Llum claror i color fan referència a goig, plaer i la sensació de plenitud viscuda.

XII. Anuncia una nova culminació de l'acte on la plenitud és assolida de nou amb la participació de tots els sentits i exaltant el cos de la noia com a subjecte de plaer.

XIII. La sensació de plenitud torna al poeta, té la sensació que el temps enlenteix fins aturar-se, sensació de quietud.

XIV. Record del poeta de tot el que ha passat durant els dos actes sexuals. Les paraules dites, les mirades, les sensacions, tanca els ulls per recordar-ho tot i no perdre'l.

XV. Conclou l'aventura amorosa que ens ha estat narrada. La conclusió és goig de plenitud, de triomf de l'amor i dels amants. El triomf de l'amor i dels sentits és el triomf del poeta sobre les seves circumstàncies.

Entradas relacionadas: