Estris del cavall

Clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,64 KB

 

Abans de montar: Tenir la cingla ben apretada(perque sa montura no es resbali), els estreps ben baixats, els faldons de la montura ben col·locats, montar des de banda esquerra, agafar la brida i fuet amb la esquerre, les acions dels estreps estiguin a la longitud correcta i mantenir la brida dreta més curta que l'esquerra.

Desmontar: Treure els dos peus dels estreps, agafam les brides i el fuet de la mà esquerre, col·locar la mà esquerre al coll del cavall i posar la mà dreta en el "borrén" delanter de la montura, treure la cama dreta cap enrere.
Els estreps: Abans de montar, ajustar la longitud dels estreps. Possar els nussos de la mà dreta a la xarnela de la montura i ajustar les acions. Els estreps han de ser iguals davant el cavall: Llargs(Perdrà l'equilibri i seguretat) i curts(esteim assegut per damunt de la montura i no en ella)
Apretar la cingla a cavall: Apretar la cingla del costat esquerre i els brides amb la mà esquerre. Mantenir el peu en el estrep i dur la cama cap endavant. Amb la mà esquerre, alçar el faldó i apretar la cingla.
Ajudar al jinet a muntar: Comprovar que la cingla estigui apretada i els estreps estiguin baixats. De cara a la montura i a prop del cavall, aixecar el peu esquerre cap enrere. L'ajudant ha de col·locar la mà esquerra davall del genoll del jinet i sujetar el turmell amb la mà dreta.
Posició BÀSICA: Malves paral·lels al cavall. Col·locació en la part més profunda de la montura. Cos dret, flexible i sense tensions.
EL CONTACTE: Moure les mans independment del cos. Si el cavall mou el coll i el cap, les mans han de seguir el seu moviment. Posició correcta de les mans: el colze en la part superior i el dors mirant cap a fora.
COM APRETAR UNA SOLA BRIDA: La brida ha passar des del filet, entre el dit anular i petit, a través del palmell de la mà, i sortir per es dit índex, amb el pulgar sobre ella.
COM APRETAR LES DOS RENDES EN UNA MÀ: Es pot fer de varies maneres. La brida dreta ha de passar a la mà esquerre i prémer entre els dits cor i anular. La brida esquerre per defora del dit petit i la brida dreta entre el dit gros i l'índex. 
COM SUJECTAR TOTES LES RENDES AMB UNA MÀ: Passar les brides d'una mà a l'altra, separades per el dit cor. El sobrant passa per damunt del dit índex i s'assegura amb el dit gros. 
NETEJA: 1r Rasqueta de plástico(
2n.Bruza(Per llevar la pols i la brutesa dels pèls)
3r. Cepillo de ráices
4rt. Peine
5é.Limpiacascos
NORMES: Vestimenta adequada per cabalcar: botes,casc,calçons. No jugar ni córrer. Tenir el cavall fermat sempre per seguretat. Mai fermar al cavall pel coll. Deixar ben tancada les portes. Quan esteim amb el cavall, sempre hem de deur amb la dreta i corda curta. Tenir el material recollit i no dixar res en terra. Antes de montar, revisar la montura. Hem de fer net el material. Evitar passar per darrere i per avall. No tenim que mostrar la por davant el cavall però sí el respecte. Saber castigar i recompensar.

Entradas relacionadas: