Etapes del Modernisme

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,23 KB

 

introducció al modernista

Aquest moviment va sorgir a catalunya en darrera dècada del segle XIX i perdurà fins a la primera dècada del segle XX. El modernisme tenia una clara voluntat de contuir una cultura social i pberta a europa, en contraposició a la renaixença. Per un desig de modernització i un afany renovador, amb  un esperit cosmopalita. En el modernisme hem distingir-hi dues etapes:

Etapa combativa (1892-1898): els artistes i intel·lectuals modernistes amb una actitud crítica envers la societat. Els centres culturals modernistesseran les ciutats de barcelona i sitges. La ideologia modernista es propagarà amb publicacions com l'avenç.

Etapa establerta (1898-1911): representa la consolidació del modernisme, que és acceptat per la burgesia, la classe social més poderosa econòmicament. La poesia i la narrativa modernistes. La revistia més important és joventut. Es considera que el modernisme finalitza amb la mort de joan maragall, el 1911.

Cal destacar la peculiar relació que s'estableix entre intel·lectuals i societat: alguns modernistes es veuen a si mateixos com a éssers excepcionals, capaós de transformar o regenerar la societat

Entradas relacionadas: