ETapes PICtoriques DE SANTIAGO rusiñol

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,05 KB

 

Vocal neutra: és tota e en posició àtona. Hi ha vocal neutra: central, balear,alguerés, rosellonès. Classificació: -obertura boca: mitjana, -posició de la llengua: plana i baixa, -cordes vocals: tancades i sonores.

Normes: Fi de paraula: masculí -e (pare, cotxe) excepció: mapa i diploma. Femení -a (nena, taula) excepció: mare i febre, plural -es (nenes, taules). Fi de paraula: si és verb. A.Última lletra: a-(canta) excepcions: infinitius -re(caure), omple, obre, vine, corre, b-penúltima lletra: e(cantes). Enmig de paraula: pesat(pes), pasadís(pas), buscar una paraula de la mateixa família que tingui el so en síl·laba tònica.

El Modernisme va començar l'any 1892, la primera festa modernista fou al Cau Ferrat i acabà al 1911 amb la mort de Joan Maragall. Els arttistes modernistes, tenien dos llocs de reunió: -Els Quatre Gats(cerveseria a BCN) i El Cau Ferrat, de Santiago Rusiñol a Sitges. Bohèmia: artistes que duen una  vida desordenada i deslligada de les convencions socials. Bohèmia negra: artistes sense diners que no podien viure de l'art. Bohèmia daurada: artistes amb diners que poden viure de l'art. La tècnica que va portar Santiago Rusiñol a Catalunya va ser l'impresionisme. La Vaca Cega: vaca=artista, vailet=burgés, aigua=vida, cel=veritat, soledat de l'artista=incomprensió. L'auca del senyor Esteve: títol: Ramón Casas--> auca amb 7 vinyetes. Rusiñol aprofita l'auca de Casas i fa la novel·la de 7 capítols. Argument--> la família té una botiga(merceria: la Puntual). Avi: Ramón-Esteve-Ramonet(artista). Coincidències amb Rusiñol: -No li interessa el negoci familiar. -Els dos van a classe de dibuix d'amagat. -Són artistes després de la mort dels familiars i gràcies als seus diners.

Entradas relacionadas: