Examen la renaixença

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,79 KB

 


El Naturalisme sorgeix a França a finals de la dècada de 1860, aquest corrent parteix del Realisme, però es basa en el positivisme, el cientifisme, els nous coneixements i avenços tecnològics per arribar al ple coneixement de lhome i les seves passions amb el rigor científic i la metodologia.
Aquest corrent no només pretenia observar objectivament la realitat, sinó aplicar-hi una experimentació científica és a dir, prèviament una observació, desprès recollida de dades i formulació de la hipòtesi i per últim comprovar-ho a través de lexperimentació.
Lencarregat de teoritzar el Naturalisme va ser lescriptor Émile Zola , un corrent literari basat en el positivisme es a dir una visió del món a partir de lobservació directa de la realitat i en el determinisme de Darwin i Taine que diu que el comportament duna persona està determinat per la influència de lherència genètica i el medi social.
En definitiva vol fer de lart una branca de la ciència.RENAIXENÇALa renaixença es un moviment de recuperació lideraria i lingüística que sinicia al Principat a la primera meitat del Segle X!X, concretament entre el 1833 que es la data de publicació de loda la Pàtria i el 1877 any en que son premiats Àngel Guimerà i Jacint Verdaguer als jocs florals de Barcelona, i amb el qual sabandona una època de decadència i sobre el període contemporani de literatura catalana.El concepte de renaixença també es vincula al sentiment nacional. En quant als grans objectius que es van anant elaborant a la renaixença son els següents: Impulsar una literatura pròpia es a dir desvincular-se del models castellans i adaptar-se mes als models europeus. Recuperar lús de la llengua catalana. Fomentar un coneixement de la pròpia historia i crear institucions per difondre el moviment com per exemple organitzacions catalanistes favorables a la recuperació cultural i política.


Entradas relacionadas: