Examen la renaixença

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,89 KB

 

Romanticisme i Renaixença: Romanticisme: Sorgix a Alemanya S.XVIII amb Schlegel, Novalis i Schleiermacher, aquest moviment s'estengué durant el Segle XIX per països com Anglaterra(keats), França(Hugó), Itàlia(Leopardi) o Espanya(larra, Espronceda).

Característiques: defensa l'originalitat, la llibertat i l'expressió de les emocions subjectives, lluita per la llibertat de l'individu i la dels pobles, germinen lnacionalismes europeus. El poeta ROMàntic està insatisfet amb la realitat que l'envolta i intenta evadir-se'n cap a l'edat mijtana o cap a móns irreals, fantàstics i ignots.


Té una poesia melanconiosa i un llenguatge carregat d'antítesis violentes, hipèrboles, metàfores. És un moviment idealista que serà substituït pel Realisme.

La Reinaxença: A casa nostra va nàixer un moviment anomenat Renaixença, un moviment de recuperació de la llengua i de la literatura. Aquest corrent d'arrel burgesa proposa en el seu ideari la identificació entre llengua i nació. Es considera que la Renaixença s'inicia el 1833 amb la publicació en la revista de El Vapor de l'oda "La pàtria" de Bonaventura Carles Aribau. La culminació de la Renaixença aplega amb "l'Atlàntida" de Jacint Verdaguer als jocs florals de Barcelona, el 1877.

Entradas relacionadas: