Examen la renaixença

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,95 KB

 

El Romanticisme: Al final del segle XVlll, es desenvolupa en alguns països europeus un moviment estètic anomenat romanticisme, que donava reponderància a l'individu, exalçava els sentiments i reivindicava la llibertat. Va influir molt sobre l'art, de la música i la literatura. El romanticisme a casa nostra va haver de crear una tradició pròpia i una llengua apta per a la literatura davan la manca de models i de tradició en la nostra llengua a causa de la castellanització imposada.

La renaixença: la poesia: La Renaixença fou un moviment cultural de redreçament i recobrament de la llengua, la historia i la literatura catalanes. S'inicia amb la publicació, en la revista El Vapor l'any 1833, del poema de Bonaventura Carles Aribau La pàtria, en què el poeta expressa l'enyor de la pàtria i l'estima que sent per la seua llengua. La Renaixença es dóna acabada al Principat l'any 1877, any en què Jacint Verdaguer i Àngel Guimerà van ser premiats en els jocs florals

Els jocs florals: Eren una mena de concurs poètic oroginari de l'Edat Mitjana. Tingueren una gran vitalitat fins al sexle XV i començaren a celebrar-se de noy l'any 1859. Els temes que s'hi tractaven eren la patria, la fe i l'amot. Van tenir una gran importancia perque crearen un public lector, afavoriren l'aparició d'editorials i van possibilitar l'aparició de noves generacions d'autors.

Una frase feta es una expressió una manera de dir que ha de formar part d'una oració perque tinga un sentit complet/

Entradas relacionadas: