Fdf

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,71 KB

 
Esports sense cooperació(sense oposició): L'esportista hi participa sol, sense disposar de la col·laboració d'altres companys. Tampoc s'enfronta de manera directa contra l'adversari. Intenta participar de la millor manera possible en el seu esport i guanyar altres esportistes. Ex: Curse atletisme, esquí, muntanyisme. Amb oposició: L'esportista paticipa sol, però enfrontant-se directament a un constrincant. Ex: esports de lluita, tennis, bàdminton, esgrima. Cooperació sense oposició: Esports en que un grup de jugadors persigueixen un objectiu comú. Per això es considren de cooperació. No hi ha confrontació directe. ex: Natació sincronitzada, rem per equips, cordada d'escaladors. Cooperació oposició: Són aquells en què un equip, els jugadors del qul cooperen per assilir un objectiu comú, s'enfronta de manera directa a un altre equip.Medi terrestre.Hípica, excursionisme: Cojunr d'activitats l'objectiu de les quals és recorrer i conèixe la muntanya o altres paratges naturals( senderisme, muntanyisme, alpinisme acampada. Escalada: englova tota una sèrie de tècniques que permeten ascendir i remuntar parets(natural i artificial). Espeleologia: exploració de coves. Btt, cicloturisme. Activitat l'objectiu es recorrer distàncies llargues per carretera. Curses orientació: Curses a peu contrarellotge en què cal certificar el pas per unes balises.Esquí(alpi, de fons i muntanya) Medi aquàtic: Rafting: Consisteix a descendir rius amb un bot neumàtic. Hidrospeed (planxa) Hidrobob(allargat) Descens barrancs: Baixar barrancs torrents, nedant, saltant i superant les cavitats de l'aigua. Vela: Permet deplaçar-nos amb la força del vent.windsurf o vela esportiva. Surf: consitent en matenir l'equilibri en una planxa en la corrent marina. Piragüisme: utilitza la piragua, espra la pala(aigues braves o tranquiles). Rem: els rems estan subjectes a l'embarcació.


Aeri: Ala delta: Empra un aparell molt lleuger fabricar amb alumini i una coberta de tella lleugera. Requeir entrenament previ. Paracaidisme. Parapent
Relaxió:
Fisicament diminueix el to muscular, baixa la frequència cardíaca i la pressió sanquínia. Psiquicament ajuda a concentrar-se, a alleugerir estats de nervid o ansietat o autocontrol..Clear, deixada, esmaixada, cop pla, drop, globus. Podemos definir la palabra acrosport, como el deporte de la acrobacia y acróbata es según la Real Academia Española”: persona que da saltos, hace habilidades sobre un trapecio, la cuerda floja o ejecuta cualesquiera otros ejercicios gimnásticos en los espectáculos públicos”. Cada ejercicio circense puede tener correspondencia con un aparato de la Gimnasia Artística: Los trapecistas, barristas, anillistas se relacionan claramente con los aparatos gimnásticos.Los acróbatas de “tapiz o alfombra”... destacándose entre ellos los equilibristas y los volteadores “mano a mano”.En los ejercicios circenses de acrobacia se observan dos funciones bien diferenciadas: el PORTOR (persona que sujeta) y el AGIL o VOLTEADOR (persona que realiza elementos de equilibrio y flexibilidad encima del portor o grandes saltos acrobáticos en fase aérea mediante lanzamientos de los portores para recepcionar de nuevo sobre ellos o en el suelo.

Entradas relacionadas: