Fet que capgirà la situació d'aillament del règim franquista

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,59 KB

 

23. ‘La mesura d’un home’. El títol,poeta Hölderlin.Informació poeta i explica què vol dir ‘donar la mesura d’un home’

Hölderlin no ha trobat mai la felicitat a causa d’una sèrie de circumstàncies de la seva vida que li han impedit arribar a ella. Per tant, el poema intenta demostrar que cal gaudir dels petits moments que ens dona la vida, que són únics i que té un valor intern molt més important que la quantitat de propietats o diners que tinguis. ‘La mesura d’un home’ és com és considerada aquella persona que és pura i sincera i ha viscut una vida memorable en quan a sentiments positius. Va ser un poeta del romanticisme.


24. En el poema ‘A Rafael Albertí, des de Catalunya’, Vinyoli fa referència a un fet de les darreries del franquisme.

La temàtica és la mort que sempre és present i ens iguala a tots però malgrat tot seguim vivint, clamant...

Antonio Campillo Alkorta, membre d'ETA i  membre del comando El 18 de Setembre de 1975, en l'enfrontament amb la policia que va sorgir, Campillo va morir mentre el seu company Francisco estava greument ferit.

Van haver-hi moltes execucions, les ultimes del regim franquista, poc abans de la mort del general Franco, van aixecar una onada de protestes i condemnes contra el govern Espanyol, dins i fora del país, tant a nivell social com a popular.

Cerca també informació sobre Rafael Albertí i explica per què creus que Vinyoli li dedica el poema.

Rafael Albertí va ser un escriptor espanyol, especialment reconegut com a poeta, membre de la generació dl 27. Esta considerat un dels mes grans literats de l’anomenada Edat de Plata de la literatura espanyola. Compta amb nombrosos premis i reconeixements.

El dedica a Rafael Albertí ja que esta exiliat, per explicar-li la situació de la post-guerra.


Entradas relacionadas: