Fills adults a casa

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,78 KB

 
2.Comparança entre les tres parelles.
Parella de’n Cugat i la Mercè
Aquesta és la primera parella que coneixem a l’obra; són de classe alta, ja que tenen més d’una criada. La seva situació econòmica, encara que força bona, serà causa d’una de les seves baralles. Mercè busca qualsevol motiu per emprenyar al seu marit, cosa que sempre acaba aconseguint. La seva relació és podria definir més aviat com de protecció de Cugat a la Mercè, que no pas d’amor. La forma en que es comporta Cugat ens recorda a la d’un pare que a la d’un marit. Mercè no està enamorada del seu marit, almenys ara no, abans ho estava; ara estima a l’Oleguer. En Cugat ho sap i no tarda en tirar-li a la cara, ella avergonyida li promet que mai ha passat resentre ells, ni passarà perquè en el fons no el vol perdre.

Parella de l’Oleguer i l’Eulàlia
Surten per primer cop en el segon acte de l’obra, aquesta parella té dos fills meravellosos que són l’enveja de la Núria i de la Mercè ja que ha elles els hi hauria agradat tenir fills. És un matrimoni que es comuniquen molt poc. Ell està molt ocupat i a ella l’ocupen els fills i la casa, enacra que li agradaria moltíssim estar ocupada amb el seu home. L’Oleguer està enamorat de la Mercè i l’Eulàlia ho sospita.

Parella de l’Oriol i la Núria
Són el tercer matrimoni que surt a l’obra. Ell és un empresari, encantat amb la seva vida però enamorat d’una altra dona que no es la seva. En l’obra aquest li recorda a la seva dona la mort del seu fill, a ella li sap molt greu i això es motiu d’una discussió continua. A ella li agrada molt llegir i admira molt a en Cugat. Aquesta admiració es converteix en amor i aquest ho sap però no fa res per evitar-ho.
1. Relació entre cada parella.
Mercé i Cugat.
En Cugat es un escriptor “mediocre” però constant, vol anar poc a poc en la seva carrera i aixi ser un autor reconegut; aquest es un dels temes que fa que la relació entre la Mercé i en Cugat no sigui del tot bona, ja que ella té els diners necessaris per poder impulsar al èxit al seu marit, però ell ho vol aconseguir pel seu propi merit. Un altre tema de conficte es que el matrimoni no té fills, encara que d’aquest fet sol culpen al “d’adalt”, tot i se aixi, la Mercé es sent culpable.

L’Eulalia i l’Oleguer.
Aquest matrimoni, superficialment semble que no tingui cap problema, però en realitat, no es un matrimoni felíç.
Com l’Oleguer treballa molt, ja que es advocat, que no es preocupa suficient per la seva dona, l’Eulalia.
El problema dels fills, en aquest cas, no existeix.
L’Eulalia es sent desatesa per el seu home i sent que els seus fills tampoc estan atesos com caldria.

Núria i l’Oriol
Aquesta parella va tindre un cop gran, una filla que tenia que néixer, va morir.
L’Oriol culpe a la Núria d’aquest incident i ella s’esfonse moltisim sempre que li diu.
Un altre tema de discussió es el tabac i que ell te la cama engueixada i com no es pot moure de casa els seus nervis estan molt alterat i això fa que discuteixin per qualsevol cosa.

1.2 Retrat dels personatges.
Cugat à Al començament de l’obra era un home segur, protector, amb sentit comú...
Es un home que vol arribar a ser escriptor, pero ho vol arribar a ser pels seus propuis mérits. Això ens mostra que es un home honrad i humil. Económicament está en una classe mitja, es pot permetre tindre serventes.

Mercé à Al començament de l’obra aquest ersonatge es inestable, nerviosa...
Es una dona que económicament no té cap tipus de problema.

La Mercé estima al seu home però hi ha coses que impideixen que la relació entre ella i ell no sigui del tot bona.

L’Eulalia à Idíl·lica. Sent que el seu matrimoni no es un moel a seguir, sinó tot el contrari, i això la fa sentir-se una dona fracasada. Demostre ser una dona forta i molt generosa.

L’Oleguer à Sent que es un home triunfador, es badoc. Es un home formidable, que camina amb el cop ben alt. Un advocat respectat. Es una mica descuidat amb la seva família.

Núria à es una dona que no es derrumbe facilment, forta psicologicament.

L’Oriol à es un home fumador, cursi.
Lles seves aficions son llegir, escolta música, es tímid. Amb els amics es un home alegre, simpátic, lleuger, quasi infantil,dócil...

Entradas relacionadas: