A una hermosa dama de cabell negre comentari de text

Clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,51 KB

 

Aquest és un poema de Francesc Vicent García titulat “A una hermosa dona de cabell negre, que es pentinava en un terrat ab una pinta de marfil”.

L'estructura del poema és de 14 versos estructurats en dues estrofes de 4 versos i les altres dues de 3 cadascuna. El poema és, per tant un sonet de 14 versos decasíl·labs amb rima consonant.

Pel que fa al tema, el poema simplement parla de com l'autor contempla com una noia, de la qual està enamorat, es pentina. Per continuar, el poema és bastant senzill. Només hem de veure el tema escollit per l'autor, una noia que es pentina. Tot i així l' autor ha sabut utilitzar el moviment més popular de l'època (el Barroc) al seu favor i aconsegueix donar al seu poema més consistència, a més a més, durant tot el poema es manté l'oposició entre el negre dels cabells i el blanc del marfil de la pinta que la dona utilitza i la pell de la noia. El poema finalitza amb un final una mica tradicional: el poeta contempla la dona ("Jo, de lluny, contemplava") mentre el seu cor batega molt ràpid i no sap si declarar el seu amor ("Que el cor, enamorat, se m'alterava").


Entradas relacionadas: