Hipica 3

Clasificado en Otras materias

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,36 KB

 
El raspallat es una cura necessaria pel pel,la pell,les crines,la cua i els unglots del cavall.A mes de contribuir a que el cavall tingui un bon aspecte i se senti millor son com un massatge,raspatllarli el pel implica eliminar gran part de la pols i la bruticia,aixi com tambe comprovar el seu estat de salut i anim.
Perque es raspallen: afavoreix la salut del cavall,millora el to muscular,elimina impureses,estableix relacio cavall-genet,millora l'aparença del cavall,estimula la circulacio sanguinia i ajuda per a la prevencio de malalties.


Tipus de raspallat:
1 raspallat: a la primera hora del mati despres de la neteja del box.
2 raspallat:abans del treball, preten eliminar les taques de quadra del cavall i que surti net i en condicions a treballar.
3 raspallat despres del treball: amb aquest raspallat insistirem a les parts on hagi suat el cavall,sobretot deixar assecar el cavall abans de raspallar-lo, ja que sino sera inutil seguir netejant,aixi a l'endema el trobarem en condicions.

-Si el cavall porta manta primer neteja be la manta amb el raspall d'arells i despres raspallar be el cavall.
-Una de les maneres de desinfectar el kit de netejar es posant un cubell d'aigua i un o dos dits de vinagre i netejar tots els estris.

Entradas relacionadas: