Hmc

Clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,69 KB

 

3. RESPON CORRECTAMENT:

a) Per quin motiu podem considerar el nacionalisme un dels motius de L’esclat de la primera Guerra Mundial? Posa ex.

Pel Motiu de a partir del desmembrament de l’Imperi Turc, els imperis D’Àustria i el Rus, van espirar a augmentar el seu paper Internacional. A partir d’això, van haver-hi reivindicacions Independentistes dels pobles estats. Va ser quan es van originar les Guerres Balcàniques.

b) Per què podem considerar la 1ª Guerra Mundial com un motiu de L'aparició dels feixistes?

Perquè Al final de la 1ª guerra es va generar un clima de crispacions que Es va ajuntar amb la deshonra, la vergonya i l'asfixie econòmica Dels vençuts i això va afavorir a l'ascens del feixisme que Prometia la solució de tots els problemes de la nació.

c) Quines etapes va tenir el conflicto i quines en van ser les Característiques de cadascun?

L’atemptat A Sarajevo, va ser el que va posar inici al conflicte, ja que l’any 1914, l’arxiduc austríac i la seva dona van ser assassinats.

La Guerra de moviments, que és quan es va fer el la alemany per atacar Ràpid, per Bèlgica, França. Es va ocasionar la Batalla del Marne, I va haver-hi una ofensiva russa al front oriental.

La Guerra de posicions, en la que es va immobiliari el front occidental I es va ocasionar la Batalla del Verdun. També hi va haver una Ofensiva austro Alemanya al front oriental.

La Crisi de 1917, és una altre de les etapes del conflicte, en la qual Rússia abundava, Estats Units entra al conflicte i hi ha una anada Pacitota.

La Fi de la Guerra,en la qual en le front oriental hi trencar els Aliats.

d) Què va significar per la 1ª GM el triomf de la Rev. Russa?

La Rendició de Rússia

4. TEXT I PREGUNTES:

a) Assenyala les diferències entre feminisme i el sufragisme?

Feminisme: és el conjunt d'idees i accions que, al llarg del temps, busca la Igualtat entre sexes, i afavorir els interessos de les dones en Situacions de submissió al poder masculí per tal de modificar Posicions de desigualtat i violència envers les dones.

Sufragisme:va Ser un moviment reformista social, econòmic i polític que promovia L'extensió del sufragi(això és, el dret al vot) A les dones, Advocant pel «sufragi igual» en lloc del «sufragi Universal», Ja que aquest últim era considerat massa revolucionari.


b) És aquest un text anti sufragista? si

c) De quina manera la dona va sortir relativament beneficiada després De la 1ª GM

Entradas relacionadas: